OFELAŠ/VEIVISEREN

Forestilling

Under årets Tromsø internasjonale filmfestival var det premiere på en helt ny versjon av historiens første samiske spillefilm – Nils Gaup’s OFELAŠ/VEIVISEREN. I regi av Jakob Janssønn ble det utviklet et helt nytt uttrykk på filmklassikeren. All dialog og musikk fra originalen ble fjernet, og ny musikk som skal fortelle historien uten dialog ble lagt til. «Jeg gleder meg voldsomt til å få vise vår nytolkning av Sápmis første og største spillefilm på Riddu Riđđu! Det var med stor ydmykhet jeg tok fatt på utfordringen fra TIFF om å skape ny musikk til Veiviseren og særlig hyggelig at en sjøsame fikk oppdraget» sier Jakob Janssønn.

Etter premieren på Tromsø internasjonale filmfestival er Riddu Riđđu den første plassen i Norge hvor filmkonserten settes opp. Dette som et resultat av et godt samarbeid mellom de to festivalene. Martha Otte, festivalsjef i TIFF sier dette om samarbeidet:

«Endelig er TIFF tilstede på Riddu Riđđu!  Vi har hatt et spennende samarbeid på ulike plan i lengre tid. I flere år har Riddu stått for spennende bidrag til TIFF-programmet i januar. Nå er det vår tur! VEIVISEREN med levende, nykomponert musikk er intet mindre enn en banebrytende produksjon, en som kler oss begge veldig godt, og jeg er sikker på at publikummet på Riddu kommer til å digge det stort» 

Ingen reservasjon av billetter i forkant. Møt opp ved visningsstedet i god tid for å sikre deg plass! 

del

De neste hendelsene

Onsdag    Torsdag    Fredag    Lørdag    Søndag

13:45, 12:00
Nisga'a Longhouse
Årets nordlige folk
14:00, 14:30
Nisga'a Longhouse
Konsert
16:00
Lávddáš
17:00
Bibilioteket
Konsert
20:35
Lávdi
Konsert
22:00
Lávdi
23:35
Lávdi