Ailu valle feat. Elle-Márjá

Konsert

Med politiske tekster og enestående vokalteknikk har den finsk-samiske rapperen Ailu Valle gjort seg bemerket. Han rapper blant annet om hvordan den vestlige levemåten ødelegger naturen og samenes livsgrunnlag. Med seg har Valle livebandet Trio Boogiemen, men også multitalentet Elle-Márja Eira er med på scenen.

Elle-Márjá er artist/filmskaper/kunstner fra Kautokeino, og har for lengst hevdet seg som en av Sápmis fremste liveartister. Hun er kjent for å målbinde publikum gjennom sin personlige musikk. Gjennom musikken forteller hun personlige historier fra sin bakgrunn som reindriftssame og leker med overgangene mellom improvisasjon og iscenesettelse. Elle Márjá har fått strålende kritikker både i Norge og i utlandet. Det vil bli verdenspremiere på en helt ny låt av disse to.

Ailu Valle sier om samarbeidet med Eira; «Riddu Riđđu er en av mine favorittfestivaler, jeg blir alltid inspirert der, både på scenen og som publikummer.Da jeg spilte der i 2013 møtte jeg Elle Márja for første gang, og vi begynte å snakke om at det hadde vært kult å lage musikk sammen. Nå skal det endelig skje, der hvor alt startet.»

 

del

De neste hendelsene

Dette er siste arrangement for denne dagen