Golbma Jiena & Morit Elena Morit!

Film

Riddu Riđđu Festivála´s talentsatsning «Riddu sessions» har blitt en stor suksess. Tanken bak satsningen er at unge, samiske talenter skal utvikle seg videre. Ved hjelp av etablerte mentorer skal de stimuleres til å begi seg ut i nye spennende prosjekter og retninger. I samarbeid med SpareBank 1 Nord-Norge Kulturnæringsstiftelse og Talent Norge har talentsatsningen blitt en fast del av Riddu Riđđu’s helårsprogram. 

Riddu sessions 2016 besto av artistene Katarina Barruk, Elina Mikalsen og Marja Mortensson. I januar 2017 ble deres første EP «Golbma jiena» og musikkvideo lansert i anledning Tromsø internasjonale filmfestival.  

«Riddu sessions 2017» består av kunstnerne Anders Sunna og Inga-Wiktoria Påve. Begge har tidligere vært utvalgt som Årets Unge Kunstnere på Riddu Riđđu. Sammen har de laget en animasjonsfilm som skal ha sin premiere på årets festival. Filmen handler om Sápmi og kolonialismens påvirkning. Tittelen er «Morit Elena Morit! (Våkne, Elena, våkne! ) Mentor i prosjektet er Isak Gjertsen som har jobbet med en rekke prisbelønte animerte kort- og dokumentarfilmer. 

del

De neste hendelsene

Onsdag    Torsdag    Fredag    Lørdag   

Årets nordlige folk
14:00, 14:30
Nisga'a Longhouse
Forestilling
12:00, 15:00
Kultursalen
Konsert
16:00
Lávddáš
17:00
Bibilioteket
Konsert
20:35
Lávdi
Konsert
22:00
Lávdi
23:35
Lávdi