Urfilm shorts 2

Film

11:30-12:45.

Where dreams are forgotten – Kalalliit Nunaat
I et lite sørgrønlandsk samfunn kjemper lokalbefolkningen en postkolonial kamp mellom bosetting og utvikling. En kamp hvor den yngste generasjonen ofte blir glemt. Den grønlandske barnetalspersonen beskriver filmen slik: "Med filmen treffer regissøren akkurat der han skal. Sannheten. Og bare ved å se den kan vi handle."

GOEKSEGH - Sápmi
I en kald vinternatt våker Bräjhta og Aanta over reinflokken. Når Bräjhta lager bålet for stort, forstyrrer det nordlyset som feier barna bort et stort tomrom! Med denne filmen ønsker produsentene og regissøren å styrke samiske barn i deres identitet og språk, samt dele deres filosofi som urfolk med verden. Filmskaperne håper å hjelpe barn til å forstå og respektere naturen, inkludert dyrene og de usynlige rikene.

Den korte, animerte filmen «GOEKSEGH» er produsert av det svenske selskapet Bautafilm og co-produsert av det norske selskapet Krystallplaneten med base i Tromsø. Filmen er regissert av Oskar Östergren Njajta.

The Clay She is made Of - Canada
Filmen er i Kanyen'kehá:ka (Mohawk) med engelske undertekster og undersøker opprinnelseshistorien om Katsitsianékarens (Sky Woman) som falt fra Sky World og fikk støtte av naturvesenene som kom til å bli Turtle Island. Lærdommene til Sky Woman er parallelle med Mohawk filmskaperens mor: at vi vil falle gjennom himmelen – bokstavelig og metaforisk, at den naturlige verden er her for å støtte oss, og at jobben vår er å komme i gang med å skape en ny virkelighet for oss selv og de rundt oss.

Muskoke return to Alabama - Canada
Etter 180 år og veldig få gjenlevende språkbrukere, kom Muskoke-folket tilbake til sitt land og har startet en økologisk landsby der. De jobber med språk og kultur-revitalisering, naturlig bygging og regenerativt jordbruk. Fundamentet er respekten for jorda og sju generasjoner-prinsippet. 

Whispers of Reindeer Milk - Sápmi
Dette er en samisk kortfilm av Mihkkal Hætta og Andreas Leonardsen. Filmen utforsker et alternativt univers i Sápmi hvor man klarte å gjemme bort ur-kunnskapen fra kolonistene. Handlingen blir fortalt gjennom spennende, åpne, meditative, vedvarende bilder fra forskjellige landskap i Sápmi, og er en reise til og fra disse landområdene.

del

De neste hendelsene

Onsdag    Torsdag    Fredag    Lørdag   

Riddu siida, Kunst
12:00
Riddu Siida
Riddu siida
12:00
Riddu Siida
12:00
Kultursalen
12:00
Riddu Siida
Kurs, Riddu siida
12:00
Riddu Siida
Kurs, Riddu siida
13:00
Riddu Siida
Konsert, Barn / ungdom, Forestilling
13:00
Lávddáš
13:00
Nisga'a Longhouse
14:35
Nisga'a Longhouse
14:00
Báldalávvuene
14:00
Kurs, Riddu siida
15:00
Riddu Siida
Kurs, Riddu siida, Årets nordlige folk
15:30
Riddu Siida
15:00
Riddu Siida
16:00
Báldalávvuene
17:30
Kultursalen
Konsert
20:30
Lávdi
Konsert
22:00
Lávdi
Konsert, Årets nordlige folk
23:59
Báldalávvuene
23:59
Lávdi