TIFF presenterer: "Film fra Nord"

Film

13:00-14:35.

UNBORN BIRU - SÁPMI
En gravid, fattig enke er desperat etter hjelp. Utstøtt av samfunnet stjeler hun sølv fra en død for å overleve og forsørge datteren. Men sølvet kommer med en forbannelse som får konsekvenser for dem alle, inkludert den ufødte. Denne kortfilmen er satt til Sápmi i 1920. Den er inspirert av en sann historie, samisk tradisjon og mytologi, samt japanske skrekkfilmer. 

Regissør Elin Marakatt er født og oppvokst i en samisk reindriftsfamilie i Sverige. Hun er forfatter, journalist og reineier. Elin har en bachelorgrad i kulturanalyse fra Umeå universitet og har studert film ved Sámi allaskuvla. Unborn Biru er hennes debut som regissør og manusforfatter.

The Land of Whispering Stars - RUSSIA
Ved kysten av Laptevhavet finner vi en tundra og ingenting annet enn den lille Evenki-landsbyen Najba. Hva gjør de der? Og hvor streifer de på sin rein?

Shaman's Apprentice - CANADA
En ung sjaman gjennomgår sin første prøve - en tur under jorden for å besøke Kannaaluk, Den Ene På Undersiden, som har svarene på hvorfor et medlem av samfunnet hennes har blitt syk. Når hun møter mørke ånder og fysiske utfordringer, må hun stole på mentorens lære og lære å kontrollere frykten sin.

Smiley - SÁPMI
Historien har et utgangspunkt i samiske sagn om kampen mellom mennesket og det onde, satt til en postapokalyptisk og gjengrodd Finnmarksvidda, hvor drap, gand og hevn er normen. I filmen følger vi Smiley (Silje Krohne), en av de som overlever ved å lete etter og modifisere gjenstander fra den gamle tapte verdenen, og hennes motstykke – den dopavhengige plyndreren Stallo (Mikkel Gaup). Kampen som utspilles mellom de to gjenspeiles hovedsakelig gjennom et psykologisk spill, samtidig som de reiser gjennom en postapokalyptisk verden.

Regissør Jon Muotka Pedersen er fra Gáivuotna / Kåfjord i Sápmi. Han jobbet i to tiår som billedkunstner, og han ble tildelt "DOGA Award for Excellence in Design and Architecture". Han har regissert og stilt ut flere eksperimentelle og kommersielle kortfilmer. Dette er hans første fiksjonskortfilm.
 

del

De neste hendelsene

Onsdag    Torsdag    Fredag    Lørdag   

14:35
Nisga'a Longhouse
14:00
Báldalávvuene
14:00
Kurs, Riddu siida
15:00
Riddu Siida
Kurs, Riddu siida, Årets nordlige folk
15:30
Riddu Siida
15:00
Riddu Siida
16:00
Báldalávvuene
17:30
Kultursalen
Konsert
20:30
Lávdi
Konsert
22:00
Lávdi
23:59
Lávdi
Konsert, Årets nordlige folk
23:59
Báldalávvuene