Nyheter
19. 09.2019

Vil du bidra til å gjøre Norges største urfolksfestival enda bedre? Riddu Riđđu festivála søker daglig leder / administrativ leder (100%)

Denne konferansen fokuserer på den mest intensive perioden av euro-amerikansk imperialisme i Vest-Arktis i perioden 1789 til 1914.

 

Alle pensjonister over 70 år som bor i Kåfjord får gratis festivalpass til årets Riddu Riđđu festival. 

20. 06.2019

I år gjør vi det enda enklere å handle på vårt populære marked! Markedsplassen blir flyttet til en mer sentral plass på festivalområdet og det blir gratis inngang hver dag frem til kl 18:00.

På Riddu Riđđu skal alle ha det bra, både de små og de store!

 

Bente Ovedie Skogvang ble lørdag 4. mai valgt som ny styreleder for Riddu Riđđu Festivala AS.

Hvert år inviterer Riddu Riđđu et urfolk til festivalen i kraft av å være Årets nordlige folk. Festivalen anser det som viktig å skape møteplasser for urfolk, og å gi urfolk en plattform til å fortelle sine egne historier.

Er du mellom 15 og 25 år og har lyst til å møte andre urfolksungdommer? Vil du lære deg joik og protestkunst? Vil du se kule konserter? - Bli med på Riddu Nuorat, Riddu Riđđus eget ungdomsprogram! 

Emil Karlsen er valgt som Riddu Riđđus unge kunstner i 2019. Emil er 21 år, sjøsame og oppvokst i Omasvuona suohkan (Storfjord kommune). Helt fra han var liten har kunst i alle former vært en viktig del av hans liv.  

Ruben, fra lille Bjarkøy i Troms, må kunne kalles fjorårets store gjennombrudd på pophimmelen. Singelen “Walls” har blitt streamet over 20 millioner ganger på Spotify og denne helgen kan han vinne Spellemann for både Årets låt og Årets gjennombrudd.

Riddu Riđđu Festivála var den første festivalen i Norge som ble sertifisert som miljøfyrtårn ( 2004). 

Nå er vi resertifisert og har satt oss som mål om å bli Norges beste festival på miljø- og det håper vi at DU kan hjelpe oss med å nå på Riddu Riđđu 2019! 

Nå kan du søke om markedsplass på Riddu-markedet 2019!  

Vi ønsker ikke at det selges masseproduserte varer på vårt marked, vårt marked skal ha en klar samisk -og urfolksprofil, med håndverk, duodjii av ulike slag, kortreist mat og økologiske produkter.

Pressen er hjertelig velkommen til Riddu Riđđu festivála! Nå kan du søke om akkreditering til årets festival. 

Mer info og søknadsskjema HER. 

 

2018: Ánná Káisá Partapuoli, slam-poet, Skånland, Norge

2017: Ánna-Katri Helander, danser, Kautoekino, Norge

2016: Inga -Wiktoria Påve, bildekunstner, Lannavaara, Sverige

2015: Elina Waage Mikalsen, kunstner og musiker, Tromsø, Norge

Statutter for ”Nuorra dáiddára rámádus /Årets unge kunstner”: 

Målsetning:   

Riddu Riđđu Festivála ønsker å være en tilrettelegger for at unge samiske kunstnere skal kunne utvikle sitt talent og synliggjøres nasjonalt og internasjonalt.