Nyheter

For to måneder siden kom tilreisende fra hele verden til Kåfjord kommune i Nord-Troms for å delta på Europas største urfolksfestival.Riddu Riđđu festivála ligger ikke på latsiden og er ubeskjeden i sitt aller første artistslipp for neste sommer.

I dag markerer vi at det er 700 dager siden Høyesterett slo fast at konsesjonene til vindkraftverk på Fosen ble gitt i strid med statens menneskerettighetsforpliktelser. ⁠

Riddu Riđđu-festivalen i Manndalen i Kåfjord befester sin posisjon som Norges største og viktigste urfolksfestival. 6135 personer besøkte årets festival, en pen økning fra fjorårets 5379.

For andre år på rad ble Buošši-prisen delt ut under åpningen av Riddu Riđđu festivalen.

Erle Bårdsdatter Sæther er ansatt som ny produsent i Riddu Riđđu!
- Som å komme hjem, sier 28-åringen.

Har du tatt en titt på Riddu Riđđus program for 2023, så har du kanskje lagt merke noe nytt: nemlig samtale-serien Lávvosáhka, enkelt oversatt til samtalen i Lávvuen på norsk.

Sammen om å lage bærekraftig urfolksfestival

Riddu Riđđu festiválas urfilmprogram markerer i år sitt 20-års jubileum. Urfilmprogrammet har tradisjon for å løfte fram urfilmskapere og filmer med urfilmtema, ofte i kortfilmformat.

Riddu Riđđu festivála gjentar suksesskonseptet Club Lávvu til sommeren, denne gangen i samarbeid med IDJA - Sámi Club Night. I dag annonserer arrangørene at grønlandske Uyarakq, samiske Nagirĉalmiid og Sicangu Lakota rapper Frank Waln skal skape het klubbstemning i Olmmáivággi.

Ettårig vikariat (100%) med mulighet for fast ansettelse som festivalprodusent for Riddu Riđđu festivála

Riddu Riđđu og Senter for nordlige folk deler ut Buošši-prisen under årets Riddu Riđđu festival.

Bandets mannlige medlemmer har fått tillatelse fra den ukrainske regjeringen til å dra på internasjonal turné, og nå er det endelig klart at det ukrainske bandet Go_A spiller på årets Riddu Riđđu festivála. Bandet har en klar oppfordring: la oss sammen støtte den ukrainske kulturfronten!

Årets festivalplakat for Riddu Riđđu er laget av den samiske kunstneren Anders Sunna.

Europas største urfolksfestival som til sommeren holdes for 32. gang i Olmmáivággi sparer ikke på kruttet i dagens artistslipp. Festivalen annonserer i dag at de samiske artistene Rolffa og Hildá & Tuomas blir en del av programmet, og lover en feststemning som publikum sent vil glemme.

ADRESSE

Riddu Riđđu Festivála
Senter for nordlige folk
9144 Samuelsberg
Norge

TELEFON: 

+ 47 971 39493

E-post:

[email protected]

Bookingforespørsler:
*
Alle program-/booking-henvendelser til Riddu Riđđu 2023 bør inneholde LIVE-videoer og informasjon om et evt. urfolksperspektiv. 

[email protected]

 

Designet og utviklet av: Ramsalt