Urfilm shorts: del 2

Film

"This is fiction-19" (2020)
En alkoholisert samisk kvinne er alene på hytta si under COVID-19-pandemien. Hun oppdager at noen har tegnet på hytteveggen hennes og prøver å finne ut hvem som gjorde det.

Regissører: Ingir Bål Nango og Marja Bål Nango
(16 min.)

"Bivirkninger" (2020)
En humoristisk kortfilm viser hvordan pandemi og fysisk distanse kan være til hjelp når man vil slå opp med en partner som man ikke har hatt følelser for på lang tid.

Regissør: Sara Margrethe Oskal
(5 min.)

"Koftepolitiet" (2021)
Tre samiske menn reiser til hovedstaden. Én har på seg kofte for å tiltrekke seg norske damer. Den andre mener det er uetisk å gjøre det, og den tredje er bitter for at han ikke tiltrekker seg damer når han har på seg kofte. Koftepolitiet er en samisk kortfilm fortalt med humor og politisk brodd. Det er en identitetssatire om hvordan folk, både samiske og majoritetsbefolkningen, bevisst og ubevisst definerer hva som er den rette måten å være samisk på.

Regissør: Egil Pedersen
(12 min.)

"Alle mine rein kjenner jeg" (2021)
Karen Anna er filmet i sitt daglige liv i Kautokeino. I filmen deler hun tanker og refleksjoner over sitt mangeårige liv som kvinnelig reindriftsutøver. Karen Annas barnebarn, Ánne Kátjá Nilsdatter Gaup, har filmet og gjort klipp, mens Kvaal har hatt ansvar for regien.

Regissør: Grete Andrea Kvaal
(24 min.)

Filmvisningen varer i 57 min
Filmene vises tre ganger under festivalen: på torsdag, fredag og lørdag.
Filmene vises i Nisga’a-huset. I år må man reservere plass til filmvisningene. Dette kan gjøres fra mandag 12. juli. Alle som har kjøpt billett vil få info om dette på e-post.

del

De neste hendelsene