Buošši-prisen

Forestilling

Riddu Riđđu og Senter for nordlige folk deler ut Buošši-prisen under årets Riddu Riđđu. Buošši-prisen er en ny kulturpris som deles ut til personer, lag eller foreninger som har gjort en positiv innsats for å synliggjøre sjøsamisk språk og kultur; enten gjennom sin gjerning eller ved å være et forbilde.

I Nord-Troms er buošši en person som er flink, ivrig og arbeidsom.

Sandra Márjá West, festivalsjef i Riddu Riđđu er stolt over å annonsere den helt nye kulturprisen:
- Det er veldig mange som har lagt ned stor innsats i revitalisering av sjøsamisk språk og kultur, og dem ønsker vi å trekke frem. Det finnes mange priser i verden, men den største hederen er når ditt eget folk ærer deg. Vi håper dette kan være en oppmuntring for de mange ildsjelene som legger stor innsats i vårt folks fremtid, i tillegg til en markering av vår sjøsamiske historie.

Svein O. Leiros, daglig leder på Senter for nordlige folk, ser også frem til å hedre betydningsfulle kulturaktører i regionen:

-Vi er utrolig glade for at vi har fått til denne prisen i sammen med Riddu Riđđu Festivála. Det er viktig å synliggjøre vår sjøsamiske kulturarv. Det er også utrolig stas at vinneren blir hedret på Riddu Riđđu, vår sjøsamiske stolthet.

del

De neste hendelsene

Onsdag    Torsdag    Fredag    Lørdag    Søndag

Konsert
19:00
Lávdi
20:30
Lávdi
Konsert
22:00
Lávdi