Samarbeider med ledende kunstner om festivalplakat

Årets festivalplakat for Riddu Riđđu er laget av den samiske kunstneren Anders Sunna.

Festivalsjef Sajje Solbakk er begeistret over at den ettertraktede kunstneren sa ja til det prestisjefylte oppdraget. Sunna (født i Kiruna i 1985) er en av de aller fremste samiske samtidskunstnerne, og har sin relativt unge alder til tross allerede gjort seg bemerket på en lang rekke arenaer, senest som en av kunstnerne som representerte Sápmi i den nordiske paviljongen under Veneziabiennalen i 2022.

Anders Sunna har et tydelig politisk uttrykk i sin kunst, og årets Riddu-plakat er ikke noe unntak.

Vi synes rett og slett plakaten har blitt utrolig stilig, forteller festivalsjef Solbakk. Anders Sunna har fått helt frie tøyler i utformingen av den, og den har virkelig blitt alt vi turte å håpe på, fortsetter Solbakk.

Plakaten er utført i en stil som drar tankene hen til tradisjonelt tresnitt, samtidig som fargevalg, motiv og øvrig grafikk er med på å gi den et tydelig moderne preg.

Plakaten er utformet i to varianter, en med et mannlig hovedmotiv og en med et kvinnelig hovedmotiv. Begge motivene vil bli benyttet på ulikt vis under festivalen, slik at Sunna virkelig vil med på å sette sitt preg på festivalområdet.