Rap og tungrock forenes på Riddu i 2021

Ailu Valle og Amoc gjenforenes med live bandet Trio Boogiemen for en heftig rap- og tungrock konsert på Riddu Riđđu festivalen i 2021. Artistene slipper snart et rykende ferskt album etter samarbeid med superprodusentene Uyarakq og Juan Muteniac.

Fansen på Riddu Riđđu kan glede seg til en setliste med splitter nye låter i tillegg til kjente og kjære klassikere, brakt til liv på Riddusletta av Ailu Valle og Amoc sammen med Trio Boogiemen som består av Oula Guttorm, Juho Kiviniemi and Patrik Fält.

Rapartisten Ailu Valle har blitt godt kjent for sitt unike musikalske uttrykk hvor hiphop og det nordsamiske språket er sentralt. Valle har gitt ut tre soloalbum og vært involvert i mange ulike prosjekter. I 2020 ble han tildelt prisen for beste låtskriver/komponist under Sami Music Awards.

Amoc er den første artisten som rappet på inarisamisk og har levert rå rapmusikk i over 20 år. Han beskriver sin sjanger som horror-rap, og er kjent for å skape et følelsesladet musikalsk univers med låter basert på fortellinger, samisk mytologi og skumle vesener.

Festivalsjef i Riddu Riđđu, Sandra Márjá West, sier følgende om månedens andre artistslipp:

“Ailu Valle og Amoc er to artister som har betydd mye for samisk rap, og er pionerer innen to forskjellige samiske språk. De leverer alltid gode konserter og jeg gleder meg til å se dem på Riddu Lávdi.”

NB! Forhåndskjøpte billetter refunderes dersom festivalen avlyses.