Nytt år - flere artister klare til Riddu Riđđu

 I desember overrasket Riddu Riđđu Festivála publikum med to artistslipp for årets festivalprogram. Nå er det klart at også Katarina Barruk og Gájanas kommer til Kåfjord i 2021 for å spille på en av verdens største urfolksfestivaler. 

Katarina Barruk er en av Sápmis mest populære vokalister, kjent for å sin atmosfæriske popmusikk som kombinerer joik og umesamiske tekster. De siste årene har Barruk spilt over 100 konserter i flere europeiske land. Hun har begeistret Riddu-publikummet ved flere anledninger - senest i juni 2020 spilte hun på Riddus Stream Sápmi. Barruks andre album er rett rundt hjørnet og fansen kan glede seg til å nyte både gamle og nye favoritter på Riddu Riđđu denne sommeren.

Musikken til det prisbelønte bandet Gájanas viser hvor kult det kan låte når tradisjonell og moderne samisk musikk forenes. Ifølge dem selv lager gruppen progressiv folk rock musikk, inspirert av globale innflytelser og samenes sterke naturforbindelse. Gájanas’ medlemmer representerer et bredt spekter av samisk kultur - med opphav fra Ohcejohak/Utsjoki, Anár/Inari, Åland og Amerika. I tillegg til konserten på Riddusletta sommeren 2021 er bandet aktuelle med sitt debutalbum dette året. Vokalist Hildá Länsman er kjent fra bandene Solju og Vildá.

Festivalsjef i Riddu Riđđu, Sandra Márjá West, er strålende fornøyd med artistslippet:

-Sápmi kryr av spennende artister i mange ulike sjangre. Det er utrolig mye kult å velge i og det har ikke vært vanskelig å lage program til vårt jubileumsår. Jeg gleder meg til å dra på konsert med samiske artister igjen, og det er ekstra stas at både Gájanas og Katarina Barruk har brukt det siste året på å skrive ny musikk.

ISÁK, A Tribe Called Red og Amoc + Ailu Valle er allerede klare til Riddu Riđđu 2021.

NB! Forhåndskjøpte billetter refunderes dersom festivalen avlyses.