Felgen Orkester og Solju er bekreftet til Riddu Riđđu 2018

Karasjok-bandet Felgen Orkester og Solju fra finsk side av Sapmi er bekreftet til sommerens Riddu Riđđu.


Populær booking

Felgen Orkester er et av Sapmis mest populære band, og skal i tillegg til konsert på hovedscenen også runde av barnefestivalen i 2018.

- Felgen Orkester er et folkekjært band som bestandig lager god stemning og byr opp til allsang. Bandet ble nylig A-listet på nasjonal radio i Finland og har et bredt nedslagsfelt for alle aldersgrupper. I 2018 skal de også holde en akustisk intimkonsert under Barnefestivalen på dagtid som garantert kommer til å bli en happening, sier festivalsjef Karoline Trollvik.

Karasjok-bandet ga i fjor ut sitt andre album, Duhát jági geahčen. Felgen Orkester synger konsekvent på nordsamisk, og leverer muntre og melodiøse melodier i pop/rock-sjangeren. 

Riddu-rush før jul

Festivalen tilbyr festivalpass til rabatterte priser før jul, og har hittil i år doblet forhåndssalget sammenlignet med de siste tre årene.

- Flere vil kjøpe festivalpass i julegave, og disse to bookingene kommer nok til å bidra til at mange finner festivalpass under juletreet, sier Trollvik.

Fra Finsk side av Sápmi kommer også duoen Solju. Duoen består av Ulla Pirttijärvi-Länsman og Hilda Länsman, som er Sápmis mest aktuelle mor-datter-konstellasjon. Solju slipper våren 2018 ny musikk som er en spennende balansegang mellom samiske musikktradisjoner og moderne uttrykk.

Rabaterte festivalpass frem til 31.12.17 finner du her