Favoritten Felgen Orkester til Riddu Riđđu

Albumaktuelle Felgen Orkester spiller på Riddu Riđđu i sommer. De kommer inn i stedet for A Tribe Called Red, som måtte utsette sitt besøk til 2022.

Felgen Orkester ga ut albumet Čuđit i februar. Karasjok-gruppas fjerde album er mer politisk og personlig enn deres tidligere utgivelser. Festivalsjef Sandra Márjá West er fornøyd med bookingen og sier at “Jeg liker det nye uttrykket til Felgen Orkester veldig godt. De har fortsatt med den gode stemningen fra tidligere låter, men de har beveget seg tematisk i en mer personlig og politisk retning. For unge voksne i sjøsamiske områder har musikken til Felgen Orkester vært en vei inn i deres samiske identitet.”

A Tribe Called Red skulle spilt på sommerens festival, men grunnet karanteneregler for reiser fra Canada til Norge er deres konsert flyttet til Riddu Riđđu 2022. Den canadiske urfolksgruppa kommer under sitt nye bandnavn The Halluci Nation.

-Vi synes såklart det er kjedelig å måtte utsette A Tribe Called Red-konserten, men sånn er verden akkurat nå og vi må bare gjøre det beste ut av det, sier festivalsjefen.

Det blir en helsamisk lineup på sommerens festival med ISÁK, Emil Kárlsen og Lávre med venner, Amoc + Ailu Valle, Gájanas og Katarina Barruk.