Violet Road

Konsert

Norges kanskje mest sjarmerende band, Violet Road, er tilbake i hjemtraktene og Riddu Riđđu festivalen. Mange regner de nå som et av landets absolutt ypperste live-band, godt hjulpet av radiohits som «Can You Hear The Morning Singing», «Face of the Moon» og «Good Girls». Albumet «Back to the Roadshow» ble et av Sony Music’s aller mest solgte i 2014. Bandet opplever utsolgte konserter uansett hvor de spiller, og har timevis med spilletid på radio.  

I beste sendetid, i det populære NRK -programmet Lindmo, har bandet uttalt at Riddu Riđđu festivalen har vært den viktigste arenaen deres for å få en positiv forståelse av sin samiske identitet og tilhørighet. De snakket også om fornorskingspolitikken og hva Riddu Riđđu har bidratt med i forbindelse med å hente frem den samiske stoltheta.

«Violet Road er virkelig noen flotte ambassadører for det samiske og for Kåfjord. Å vise stolthet over hvor man kommer fra, ta på seg kofta og fronte det samiske som noe positivt, er noe som kan bidra til at flere tør å vise sin samiske identitet» sier festivalsjef Karoline Trollvik.

del

De neste hendelsene

Onsdag    Torsdag    Fredag    Lørdag    Søndag

Konsert
23:50
Báldalávvuene