Pussy Riot - Nadya

Konsert

Riddu Riđđu er glad for å kunne ønske Pussy Riot og bandets founder Nadya Tolokonnikova, en konseptuell kunstner og aktivist, velkommen til vår hovedscene. Pussy Riot er en global feministisk protest-kunstbevegelse.

I 2012 fikk Pussy Riot en global tilhengerskare etter at Nadya ble dømt til 2 års fengsel etter en anti-Putin-opptreden. I tillegg til å være aktivist, er Nadya også en prisvinnende artist. Hun har opptrådt på store musikkfestivaler og arrangementer over hele verden, "Punk Prayer" ble kåret av The Guardian til et av de beste kunstverkene i det 21. århundre, og hun har gitt ut musikk med blant annet Big Freedia, Tom Morello, MARINA, Boys Noize og Tove Lo.

Hennes siste verk «Virgin Mary, Please Become a Feminist» og Putins Ashes-installasjonen på Deitch Gallery i januar 2023 kastet henne inn i en ny straffesak som fikk henne på Russlands "most wanted" liste.

Dette er en spennende booking for oss, og vi håper publikum er nysgjerrig på Pussy Riot sitt uttrykk og deres omstridte aktivisme og protester. Gjennom sitt kunst skaper de engasjement og uro, og vi gleder oss til å se hva de viser oss på Riddusletta i sommer. 

Du vil ikke gå glipp av muligheten til se Pussy Riot live!

del

De neste hendelsene

Dette er siste arrangement for denne dagen