Jeremy Dutcher

Konsert
Årets nordlige folk

Den prisvinnende kanadiske komponisten Jeremy Dutcher kommer tilbake til Riddu-sletta i 2024 etter at han først opptrådte på festivalen i 2019, og publikum på Riddu Riđđu kan glede seg til en himmelstormende vakker opplevelse.  

Jeremy Dutcher er en tenor, komponist, aktivist, etnomusikolog og medlem av Neqotkuk (Tobique First Nation) fra Øst-Canada. Han benytter aktivt sine First Nations-røtter i musikken sin, og har skapt et musikalsk uttrykk som rett og slett er ganske unikt.  

Musikken er en blanding av neo-klassisk, jazz og pop. Dutchers ubestridelige talent og unike uttrykk har blant annet ført til samarbeid med ikoniske artister som Yo-Yo Ma og Beverly Glenn Copeland. Han fikk internasjonal anerkjennelse for albumet sitt Wolastoqiyik Lintuwakonawá (2018), vant Polaris Music Prize i 2018 og «Indigenous Music Album of the Year» ved JUNO Awards i 2019. 

Dutcher er en hyppig gjest i verdens største konsertsaler, og han har også vært med i National Public Radios konsertserie Tiny Desk, samt vært en del av dommerpanelet i Canada's Drag Race.

del

De neste hendelsene

Onsdag    Torsdag    Fredag    Lørdag   

Konsert
22:15
Lávdi
23:59
Báldalávvuene
23:58
Lávdi