Indigenous Drag Excellence XXL

Konsert
Forestilling

Som tittelen sier, er Indigenous Drag Excellence XXL et show i verdensklasse hvor flere urfolkskulturer er representert gjennom dragkunsten. Riddu Riđđu har samlet et stjernelag med fire fantastiske urfolks dragartister for å levere et uforglemmelig show for Riddu Riđđus publikum. Artistene er Aunty Tamara, Feather Talia, Randy River og Ritni Tears. Hver av dem har sin unike tilnærming til drag, som er skamløst skeiv og Indigenous. De serverer Indigenous drag excellence og tar med egne forfedrene inn i en ny fortellermåte i drag. Kom og se det første dragshowet noensinne med en all-Indigenous line-up i Sápmi!  

 

Om artistene:  

Ritni Tears er en dragartist, historieforteller og all-around gay™-superstjerne fra Deatnu. Han startet sin karriere som Ánde Borga i det Berlin-baserte fuckboizbandet Hot Compost i 2022. Han er ekstremt glad for å endelig máhccat, komme hjem og gjøre sitt debut-dragshow i Sápmi med dette fantastiske teamet! 

Ritni Tears er et alter ego for Máret Ásllat Ivvár Ovllá Nilla Ritni Ráste, Ritni Ráste Pieski - du møter han som drag king, enda mer gay, exxtra og med skikkelig superstjerne-faktor.  

Aunty Tamara er fierce, ferocious og fabelaktig alt i ett. En ekte powerhouse-artist, som bringer klassikerne av soul og RnB som en ekte diva! Aunty henter inspirasjon fra sine forfedres røtter i Aotearoa, New Zealand - og bringer den kulturelle flammen til drag! Hun er stolt av kulturen sin som maori, mens hun står høyt i sine 8" hæler. Gjør deg klar til å kjenne på alle følelsene når du ser kraften og kombinasjonen av DRAG x CULTURE! 

Randy River er drag king fra Winnipeg, Manitoba, Canada, og er et registrert medlem av Couchiching First Nation i Treaty 3-territoriet. Randy setter satirisk lys på giftig maskulinitet på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet, og hans favorittsysler inkluderer (men er ikke begrenset til) å trille rundt i byen på Heely's, lytte til nü metal og drikke energidrikken Monster til frokost. Han er onkelen vi alle elsker å hate! 

Feather Talia er stoltheten til Muskowekwan First Nation og en kjent dragartist og talsperson for hennes slektninger. Feather, som er Two-Spirit, deler sin historiefortelling og morsomme humor med og uten mikrofonen. Hun har en flamme som ingen kan slukke og danseevner som er... ok. Når du kommer til et Feather Talia-show vil du få skjønnhet, eleganse, dumhet og mest av alt... en morsom tante som trives og gjør sine egne ting! 

Prosjektleder er Sage Broomfield.

Prosjektet er støttet av The Finnish Cultural Institute in New York og Finsk-Norsk Kulturinstitutt som en del av pARTir initiativet finansiert av den Europeiske Unions – NextGenerationEU. Prosjektet har mottatt tilskudd fra Nordisk Ministerråds kultur- og kunstprogram.  

 

Image
del

De neste hendelsene

Onsdag    Torsdag    Fredag    Lørdag   

20:30
Lávdi
Konsert
22:15
Lávdi
Konsert
23:58
Lávdi
23:59
Báldalávvuene