Buffy Sainte-Marie & Tanya Tagaq & Maxida Märak

Konsert

Tre generasjoner av kvinnelige urfolksstjerner: Buffy Sainte-Marie, Tanya Tagaq og Maxida Märak skal sammen lage et helt unikt bestillingsverk.

Kanadiske Buffy Sainte-Marie har vært artist i seks tiår, og har blitt både svartelistet og hyllet. Sangene hennes har blitt spilt inn av storheter som Janis Joplin og Elvis Presley. Hun har et stort engasjement for urfolksrettigheter, miljø og pasifisme. Protestsanger har vært en stor del av hennes artistkarriere, og var grunnen til at hun i en periode var svartelistet.

Tanya Tagaq er en prisbelønt inuit-strupesanger fra Iqaluktuutiaq i Canada. Hun har en original vokalstil og eksperimenterer med moderne og tradisjonelle musikkuttrykk i eksplosive sceneopptredener. Tanya er en lidenskapelig forsvarer av urfolks rettigheter og tradisjoner i Canada. 

Maxida Märak fra Jokkmokk i Sverige er en kompromissløs protest-joiker som har markert seg tydelig i kampen mot gruveindustrien i Sápmi. Med ærlige og politisk ladede tekster er hun kjent for å ofte gi «for mye» enn for lite. Maxida Märak arbeider mest innen hip hop, men inkorporerer også joik i sin musikk. 

Bestillingsverket vil omhandle urfolks felles kamp for retten til å eksistere og kampen for anerkjennelse av vår historie, sett ut fra disse tre ulike generasjonene. Dette kommer til å bli en uforglemmelig opplevelse!” fastslår festivalsjef Sandra Márjá West:

del

De neste hendelsene

Onsdag    Torsdag    Fredag    Lørdag    Søndag

Konsert
23:00
Lávdi
Konsert, Årets nordlige folk
23:58
Báldalávvuene