årets unge kunstnere: Biret Haarla og Gáddjá Haarla

Forestilling

Årets unge kunstnere 2021 er de unge danserne Biret Haarla og Gáddjá Haarla fra Dálvadas i Tanadalen. De er 21 år gamle og studerer dans på P.A.R.T.S.  (Performing Arts Research and Training Studios) i Brüssel. De har tidligere gått på ballettskole i Helsinki og medvirket i flere kunstprosjekter sammen med Marja Helander, Pauliina Feodoroff og Outi Pieski.

I dansen sin utforsker de temaer som samisk identitet, hvordan vår historie og levemåte påvirker våre kropper og menneskets forhold til jorda. Det siste temaet ble særlig aktuelt da Biret og Gáddjá deltok på klimakonferansen i Madrid i 2019 sammen med andre urfolk. De unge talentene ønsker å fortsette å utforske dans i et samisk perspektiv og starte opp arbeidet med en danseforestilling i samarbeid med samiske musikere.

Du kan oppleve dem på Lávdi/hovedscenen og i Kultursálla/kultursalen. Forestillingen i Kultursálla/kultursalen må man forhåndsbooke billett til, og dette kan man gjøre i festivaluka. Alle som har kjøpt billett vil få informasjon om dette på e-post.

del

De neste hendelsene

Onsdag    Torsdag    Fredag    Lørdag    Søndag

Konsert
20:00
Lávdi
Konsert
21:30
Lávdi
Konsert
23:00
Lávdi