Urfolksparty og intimkonserter med buryatisk sang

Riddu Riđđu begynner om to uker, og har fått flere tilskudd til programmet. Det samiske artistkollektivet Article 3 er kjent for å skape fest på dansegulvet. I motsatt ende får publikum oppleve magiske intimkonserter med den buryatiske sangeren Aldar Dashiev. 

Med tro på urfolks rett til å feste og selv få velge dansepartner, inviterer kollektivet til et DJ-sett krydret med vokalopptredener. Article 3 spiller på hovedscenen på lørdag, som oppvarmere til den beninske stjerna Angelique Kidjo. De spiller også et klubbsett i Báldalávvu fredag kveld.

Fra Ulan-Ude i Buryatiya kommer Aldar Dashiev med en serie intimkonserter i yurta, et tradisjonelt telt brukt i buryaternes nomadiske liv. Dashiev spiller på tradisjonelle instrumenter som limbe og khomus og synge fortellinger fra de buryatiske steppene. Her kommer publikum tett på sangeren, rett ved bålet.

Kunstutstilling og kurs

Kunstutstillingen Binnáš vel! samler samiske og grønlandske kunstnere til en utstilling med kunstnere som Joar Nango, Jenni Laiti, Márjá Karlsen og Buuti Pedersen. På Riddu-sletta kan publikum se Riebansilba geriljá, som er et work in progress. Årets unge kunstner Márjá Karlsen inviterer publikum til å stampe vadmel og dele fortellinger med henne på lørdag.

Riddu Riđđu er et sted hvor man både kan oppleve og lære. Festivalen tilbyr drop-in kurs i joik med Berit Alette Mienna, smiing med vartosmeden, Inuit Games med Årets nordlige folk og kurs i kildinsamisk duodji. Alt dette foregår i Riddu Siida torsdag til lørdag kl 12-18.

Riddu Riđđu arrangeres 13.-17. juli i Kåfjord. Festivalen byr på artister som Angelique Kidjo, The Halluci Nation (tidligere kjent som A Tribe Called Red), Lido Pimienta og ISÁK. I tillegg har festivalen et eget ungdomsprogram og en svært populært barnefestival. Fullt program og billetter finnes på riddu.no.