Umesamisk popdronning til Riddu Riđđu

Riddu Riđđu er Europas største urfolksfestival og har store planer for sitt publikum i 2023. Umesamiske Katarina Barruk har gjort seg bemerket som artist langt utenfor Sápmis grenser med sin atmosfæriske popmusikk. Hun har også spilt for Riddu Riđđus publikum flere ganger. I dag slipper popsensasjonen sitt etterlengtede andre studioalbum “Ruhttuo”. For å feire albumutgivelsen annonserer Riddu Riđđu i dag at Barruk står på festivalens hovedscene neste sommer. 

Prisbelønte Katarina Barruk fra Storuman og Gardfjäll i Sápmi har de siste 10 årene turnert gjennom Europa og høstet strålende anmeldelser for sine opptredener. I 2020 mottok hun prestisjetunge “SKAPs Kulturbärarpris” i Sverige for sin musikk. Barruks stemme er klokkeklar, og artisten har en tilstedeværelse på scenen som lyser av autoritet og sårbarhet på samme tid. Hun synger på sitt morsmål umesamisk, som er på UNESCOs rødliste over truede språk. Barruks musikk er en blanding av pop, tradisjonell joik og improviserte elementer.

Nybakt festivalsjef Sajje Solbakk er stolt av å annonsere slippet:

- Vi er så stolte over å offentliggjøre at Katarina Barruk kommer til Riddu Riđđu i 2023. Å oppleve henne live på scenen med sitt sterke band er noe alle bør oppleve. Denne sommeren får du denne unike opplevelsen på Riddu Riđđu. Dette blir kanon!

Fra før har festivalen annonsert at Manne, Herman Rundbergs storslåtte soloprosjekt, vil ha urpremiere på festivalen i 2023. Billetter kjøpes her.