Storslagent gjensyn med "Down Under"!

Endelig kommer Yothu Yindi tilbake til Riddusletta! Denne gangen har de med seg barnebarna sine som virkelig har tatt vare på sine musikalske røtter og dannet Australias nye urfolksyndlingsband; East Journey!

«Vi er veldig glade for å få spille på Riddu Riđđu festivalen igjen og ser frem til den samme energien og atmosfæren som vi opplevde sist vi spilte. Vi er veldig stolte av å kunne presentere barnebarna våre i East Journey for Riddu publikummet» opplyser Yothu Yindi til festivalsjef Karoline Trollvik. 

Yothu Yindi er det mest kjente urfolksbandet fra Australia noensinne, og skapte skyhøy stemning blant publikum da de spilte på Riddu Riđđu i 2001. På årets festival tar de altså med seg neste generasjon som er spådd en like lysende karriere som mentorene sine i Yothu Yindi.

Bandene har i 2015 gitt ut EP-en « The Genesis Project» sammen. Samarbeidsprosjektet symboliserer deres generasjonsskifte og East Journeys vei videre som kulturelle og spirituelle formidlere av sitt folks tradisjoner.

«Bandmedlemmene er av Yolngu folket som tilhører det svært tradisjonelle området Arnhem Land i nord-øst Australia. Situasjonen for urfolk i Australia er svært vanskelig, og Yolngu folket har markert seg aktivt i den politiske kampen for rettigheter til territoriet sitt. Lokale urfolkssamfunn sliter med retten til å fortsette livet på tradisjonelle områder fordi ressursutvinning ofte prioriteres av staten. Dette er høyst aktuelle saker for urfolk i hele verden, også i Sápmi.», sier festivalsjef Karoline Trollvik.

Trollvik forteller videre; «Dette er en helt fantastisk booking som jeg at vet mange som er glad i Riddu Riđđu kommer til å sette stor pris på! Jeg vet at Riddu-staben fikk et spesielt forhold til Yothu Yindi forrige gang de var her, så det kommer til å bli et storslagent gjensyn for mange. For alle som er interessert i å oppleve stolte australske kulturbærere med Yidaki didgeridoo og rock i heftig samspill, er det bare å sikre seg billetter til årets Riddu Riđđu! »

Fra før er Arvvas, Amoc, Resirkulert og Urna & Kroke bekreftet til festivalen som finner sted mellom 8-12.juli 2015.