Spellemannsvinner Niilas til Riddu Riđđu

Urfolksfestivalen Riddu Riđđu slipper i dag to nye navn til sommerens festival. Den sjøsamiske elektronikaartisten Niilas og finnmarksbandet Pil & Bue skal spille på hovedscenen.

Peder Niilas Tårnesvik er en av de mest interessante elektronikaartistene, og -produsentene vi har i Norge. Nylig spilte han for Dronning Sonja, og nå vender han tilbake til sine røtter i Kåfjord, for å gi Riddu Riđđu-publikummet en rojal opplevelse.

Albumet "Also This Will Change" ble mottatt til strålende kritikk i Aftenposten og Bergens Tidende som begge trillet terningkast 6. Han vant også Spellemann for Årets elektronika for albumet, som han endte opp med å lage helt alene, etter at han mistet managementet sitt på grunn av korona.

Niilas har et øre for detaljer som få andre, hvor han blander sjangre, uttrykk og musikalske følelser i sitt helt eget lydlandskap. Han bruker feltopptak, samples, live- og digitale instrumenter, med drypp av sin samiske bakgrunn som skaper et glitrende teppe av lyd.

Med tungrock i bagasjen
Det hardtslående bandet Pil & Bue kommer fra Finnmark til Riddu Riđđu med tungrock i bagasjen. Bandet slapp albumet “The world is a rabbit hole” i 2021, etter et par år pause. Deres lydlandskap med duvende rytmiske mønstre, referanser til postrock, dynamisk monumentalitet og innslag av sårbarhet og desperasjon fikk anmelderne til å trille de høyeste terningkast.

Duoen sier seg ikke ferdige av den grunn, de er faktisk klare med et nytt album, som har forventet release i november 2022. Riddu-publikummet bes forberedes seg til konsert med et av Norges mest hardtslående, hardtarbeidende og energiske live-band.

Store navn
Riddu Riđđu har et spennende program med flere store navn. Afrikas fremste diva, og femganger vinner av Grammy Awards, Angelique Kidjo spiller lørdag 16.7. Riddu-publikummets favoritt The Halluci Nation spiller kvelden før, de fleste kjenner dem ved deres tidligere navn A Tribe Called Red.

Festivalsjef Sandra Márjá West gleder seg til sin siste festival: “Det blir fantastisk å arrangere full festival igjen! Jeg er veldig stolt over programmet vårt, vi har store navn og spennende nyoppdagelser.”

Riddu Riđđu arrangeres 13.-17. juli i Kåfjord. Det er rabatt på festivalpass frem til 1. juli. Fullt program og billetter finner du på riddu.no.