Sandra Márjá West blir ny festivalsjef

Riddu Riđđus neste festivalsjef tar med seg et urfolksnettverk fra hele verden, bred erfaring fra politikk og ledelse, med beina godt planta i den sjøsamiske arven. Sandra Márjá West (27) blir ny festivalsjef for Riddu Riđđu. 

Bred erfaring

West utdanner seg for tiden til å bli gullsmed, og tar svennebrev våren 2018, og hun er parlamentarisk nestleder for NSRs sametingsgruppe. West snakker nordsamisk, har hatt et stort engasjement for samisk og urfolkskunst siden tidlig i tenårene, og har også studert russisk språk. «Sandras mangeårige erfaring fra organisasjonsarbeid og frivillighet, og ikke minst i Riddu Riđđu, gjør henne godt rustet til å lede og motivere Riddu Riđđus stab videre, og jeg er trygg på at hun er rett person til å lede festivalen framover» sier en svært fornøyd styreleder, Christina Henriksen. West vil være under opplæring sammen med avtroppende festivalsjef Karoline Trollvik under sommerens festival, før hun selv tar over den kunstneriske ledelsen 1. september 2018.

Stort engasjement

West er oppvokst i Gáivuotna/Kåfjord, og har tilbrakt mange somre i festivalstaben. Hun deltok og ledet i mange år den omfattende ungdomssatsningen til festivalen, som skaper en møteplass for urfolksungdommer fra hele verden. Nåværende festivalsjef Trollvik hyller sin arvtaker; «Sandras mangeårige engasjement for samisk og urfolkskunst og ikke minst hennes politiske engasjement er en stor styrke inn i fremtiden, samtidig som hun er en del av den sjøsamiske kulturen og ikke minst Gáivuotna/Kåfjord. Hun kommer uten tvil til å løfte den verdifulle og viktige festivalen vår til nye høyder!»

Drømmejobben

West sier selv at hun at hun gleder meg masse til å starte i jobben og til å samarbeide med Riddu Riđđus fantastiske stab, og å jobbe i festivalen som hun er oppvokst på. Og den nye festivalsjefen er helt klar på at hun nå har kapret drømmejobben; «Gjennom hele livet mitt har Riddu Riđđu betydd utrolig mye for meg personlig som ung sjøsame, og jeg har sett hva festivalen har gjort for sjøsamers stolthet i regionen. Jeg vil ta ansvaret videre for å lede og utvikle festivalen. Festivalen har et stort samfunnsansvar - å bringe samisk stolthet til nåværende og kommende generasjoner. Riddu Riđđu har gitt meg mye og nå er jeg klar for å komme hjem og gi noe tilbake»