Sammen om urfolksspørsmål på filmfestival

Det mangeårige samarbeidet mellom Riddu Riđđu Festivála og Tromsø internasjonale filmfestival (TIFF) fortsetter når sistnevnte sparkes i gang 16.-21. januar. Europas største urfolksfestival vil være synlig på flere programposter inkludert åpningsseremoni, panelsamtale om urfolk og populærkultur, og avslutningsfest.

Programmet:
Åpningsseremoni

16. januar, Stortorvet, kl. 18:00.
Publikum kan glede seg til minikonsert med dronningen av Sápmi, Mari Boine. Åpent for alle.

Åpningsfilm: Ellos eatnu – La elva leve
16. januar, Kulturhuset, Sal 1 Fokus, Kl. 19:00.
Fiksjonsfilmen er basert på virkelige hendelser fra Altaaksjonen og kampen for samiske rettigheter på slutten av 70-tallet. Regissert av Tromsøværing Ole Gievær, med Ella Marie Hætta Isaksen i hovedrollen. Merk at filmen har aldersgrense 12 år. Billetter i salg via TIFFs hjemmeside.

Panelsamtale: “Urfolk og populærkultur - mellom kamp og kunst”
18. januar, Tromsø bibliotek, kl. 16:30.
Årets program på TIFF viser en lang rekke filmer fra og om nordlige urfolkssamfunn. De tar opp et mangfold av temaer og kommer fra mange ulike steder. Filmene er del av en større tendens av kulturelle uttrykk fra urfolk. I denne samtalen vil paneldeltakerne diskutere urfolk og populærkultur, om identitet, kravet om viktighet, aktivisme og forholdet til majoritetssamfunnet. Åpent for alle. Strømmes via TIFF.no.

Avslutningsfest
21. januar, Storgata camping, kl. 21:00.
For å markere slutten på årets filmfestival inviterer vi sammen med TIFF til underholdningsbonanza på Storgata camping. På scenen står A Million Pineapples, Kinsella, nonne, Tøndra, The Dodge Brothers, i tillegg til en musikalsk overraskelse i samarbeid med Rakettnatt. Billetter i salg via TIFF.no.

Sajje Solbakk, festivalsjef i Riddu Riđđu Festivála, er klar for en innholdsrik uke:

- Samarbeidet mellom Riddu Riđđu og TIFF har ført til mange spennende kulturelle opplevelser. Årets program er intet unntak og jeg gleder meg over å se stadig flere samiske og andre urfolks filmprosjekter på lerretet. Personlig gleder jeg meg særlig til å delta i panelsamtalen om urfolk og populærkultur – det blir en spennende og viktig samtale!

Fullt program og billettsalg for filmfestivalen er tilgjengelig på TIFF.no.

Riddu Riđđu Festivála har program for hele familien og finner sted i Kåfjord kommune, Nord-Troms hvert år. Dato for neste festival er 12.-16. juli 2023. Allerede bekreftet til programmet er artistene Katarina Barruk, Resirkulert, Manne, Herman Rundbergs storslåtte soloprosjekt. Billetter selges nå på www.riddu.no.