RIDDU RIĐĐU SPRER SAMISK GULL I OSLO

For 4.år på rad arrangerer Riddu Riđđu konsert i Oslo, i samarbeid med Oslo World Music Festival. 3.november kan du oppleve Mari Boine & Kringkastingsorkesteret KORK på Folketeatret i Oslo.

Stor stas

Mari Boine er en av Norges desidert mest kjente og kjære artister. I løpet av sin 25 år lange karriere har hun gitt ut hele tolv album og spilt flere hundre konserter verden over. 3.november står hun på scenen igjen, da sammen med Kringkastingsorkesteret KORK. –Riddu Riđđu har som mål å presentere samisk kunst og kultur på flere scener gjennom året. Å få samarbeide med Oslo World om en så viktig oppgave er veldig stas, sier festivalsjef Kirsti Lervoll. Hun forteller at Riddu Riđđu tidligere har presentert Adjágas, Ánte Mihkkal Gaup og Niko Valkeapää på Oslo Worlds scener.

Utsolgt i Kautokeino 

Da kringkastere fra urfolk verden over holdt konferanse i Kautokeino i mars 2012 arrangerte de konserten «Gilvve gollát», en historisk konsert hvor Kringkastingsorkesteret KORK for aller første gang holdt en hel konsert i samarbeid med en samisk artist. NRKs anmelder skrev følgende om fremføringen: «Publikum i ekstase, denne anmelder er vilt begeistret.» og KORK og Mari Boine gikk av til stående applaus og trampeklapp. Nå håper Lervoll at de som ikke fikk opplevd konserten i Kautokeino hiver seg rundt og reiser til Oslo. –Riddu Riđđu er vertskap på konserten, og vi håper på å møte mange kjente fjes før og etter konserten. Hun kan også lokke med utlodning av festivalpass til sommerens festival, som avholdes 9.-13.juli.