Riddu Riđđu har ansatt ny produsent

Erle Bårdsdatter Sæther er ansatt som ny produsent i Riddu Riđđu!
- Som å komme hjem, sier 28-åringen.

Erle Bårdsdatter Sæther er ansatt som ny produsent i urfolksfestivalen Riddu Riđđu i Manndalen i Kåfjord. 28-åringen fra Harstad/Andøya kommer fra en stilling ved UiT, og begynner i festivalen til høsten. 

- Riddu Riđđu har vært viktig for meg i flere år. Det er der jeg har hatt noen av mine beste kulturelle opplevelser, jeg har møtt noen av mine beste venner der og jeg har lært mye om samisk, og særlig sjøsamisk kultur. Jeg har selv samisk slekt fra Nord-Troms, så det å flytte til Manndalen og å skulle jobbe for Riddu Riđđu føles litt som å komme hjem, sier Sæther. 

Sæther har lenge vært del av Riddu-familien og har blant annet vært ansvarlig for klubbkonseptet IDJA - Sámi Club Night. Hun har i tillegg vært produksjonsassistent i Riddu Riđđu i flere år. 

- Jeg håper jeg kan videreføre den gode jobben produsentene før meg har gjort, hvor vi skaper en festival som er inkluderende og løfter frem urfolk fra hele verden, som tør å være en viktig stemme i samfunnsdebatten i Sápmi og som er en trygg møteplass for alle. Jeg håper samtidig jeg har nyttige erfaringer å bidra med, som kan utvikle festivalen til å bli enda bedre. 

Sajje Solbakk, festivalsjef i Riddu Riđđu, gleder seg over ansettelsen:

- Vi hadde mange kvalifiserte søkere, og vi er storfornøyde med at Erle blir vår nye produsent! Hun har et bredt nettverk i og utenfor Sápmi som blir en god ressurs for oss. Erle har solid arrangørkompetanse og kjenner festivalen godt fra før. Som en bonus er hun også en glede å jobbe med; Et faglig dyktig og utrolig trivelig arbeidsjern!