Ny styreleder i Riddu Riđđu festivála

 

Bente Ovedie Skogvang ble lørdag 4. mai valgt som ny styreleder for Riddu Riđđu Festivala AS.

Bente Ovedie Skogvang 56 er fra Olmáivággi/Manndalen. Hun bor i Elverum, har doktorgrad fra Norges idrettshøgskole (2006) og jobber som førsteamanuensis ved Avdeling for folkehelsefag, Institutt for idrett og kroppsøving ved Høgskolen i Innlandet.

I 20 år var Skogvang fotballdommer på internasjonalt nivå.Hun er FIFA-dommer og var den første kvinne i verden som dømte en OL- finale i fotball i 1996. Skogvang har vært med i Riddu Riđđu sin frivillige stab i mange år, og har i de senere år vært leder for den populære barnefestivalen. Skogvang er leder av forskningsprosjektet «Identitetsbygging og fellesskap gjennom friluftsliv, idrett og fysisk aktivitet på Riddu Riddu-festivalen» der fokus er satt på fysisk aktivitet blant samer og andre urfolk.  

“Jeg gleder meg veldig til å begynne i rollen som styreleder for en så viktig og hjertevarm festival, som har betydd og betyr så mye for meg og mange andre urfolk fra hele verden. Riddu Riđđu har dyktige ansatte og kunnskapsrik og flink stab og over 200 frivillige som jeg gleder meg til å jobbe på lag med. Kommer til å savne å jobbe med Riddu’s hjerte;  Barnefestivalen, men programmet er nesten ferdig og håper på nye flinke arvtakere der”, sier Skogvang.

Bente Skogvang overtar etter Christina Henriksen som har hatt vervet siden 2015. Administrativ leder i Riddu Riđđu, Magne Wilhelmsen sier; «Det er med stor takknemlighet vi takker av Christina etter fire års tjeneste. Nå ser vi frem til å utvikle festivalen videre med Bente».