Gode besøkstall for Riddu Riđđu!

Riddu Riđđu-festivalen i Manndalen i Kåfjord befester sin posisjon som Norges største og viktigste urfolksfestival. 6135 personer besøkte årets festival, en pen økning fra fjorårets 5379.

Vi er veldig fornøyde med årets festival! I år har vi flere ganger opplevd at programposter har vært stappfulle. Det gleder en festivalsjefs hjerte at programmet har truffet godt, sier festivalsjef Sajje Solbakk.

Riddu Riđđus betydning ble bekreftet av kulturminister Lubna Jaffery, som stod for den offisielle åpningen av årets festival.

Ifølge kulturministeren er Riddu Riđđu uvurderlig for å fremme samisk og annen urfolkskultur, men festivalen er også viktig for the internasjonale kultursamarbeidet i nord. Derfor har regjeringen besluttet å gi festivalen et ekstra tilskudd på 1 million kroner i år, annonserte kulturministeren i åpningstalen.

Det er utrolig stas at Kulturdepartementet ser verdien i det vi gjør og ønsker å styrke Sápmis største festival. Samiske arrangører opplever en økende interesse for samisk kunst og kultur. Vi trenger at våre organisasjoner utvikles i takt med etterspørselen. Nå skal vi utnytte millionen med klokskap og utvikle festivalen til nye høyder, sier Solbakk.

To røde tråder har preget årets festival, nemlig Fosen-aksjonene, og rapporten fra sannhets- og forsoningskommisjonen. Gjennom flere seminarer, workshops og kunstutstillinger har Riddu Riđđu satt søkelys på to av de viktigste samepolitiske sakene de siste åra.

Samiske festivaler har en helt essensiell rolle i det samiske samfunnet. Vi er ikke bare en feiring av det samiske, men er også en arena hvor vi snakker om vår egen virkelighet og definerer hvem vi ønsker å være. Riddu Riđđu har siden starten aldri hatt berøringsangst når det gjelder samepolitiske saker og det skal vi fortsette med i framtida.

Riddu Riđđu 2024 arrangeres 10.-13. juli.