“Films from the North” til Riddu Riđđu

Riddu Riđđu festiválas urfilmprogram markerer i år sitt 20-års jubileum. Urfilmprogrammet har tradisjon for å løfte fram urfilmskapere og filmer med urfilmtema, ofte i kortfilmformat. I anledning årets jubileum går Europas største urfilmsfestival sammen med en annen veletablert kulturinstitusjon i regionen, Tromsø internasjonale filmfestival (TIFF). De to festivalene har samarbeidet i en årrekke, og TIFF blir i år synlig på flere av Riddu Riđđus programposter inkludert film- og seminarprogram. 

Filmentusiaster blant Riddupublikummet kan se fram til kortfilmprogrammet “Film fra nord” kuratert av TIFF, med titler som IVALU, Unborn Biru, The Land of Whispering Stars, og Shaman's Apprentice.

Festivalsjef i TIFF, Lisa Hoen, gleder seg til samarbeidet: 

- TIFF presenterer et knippe kortfilmer med urfolk som tema fra vårt Film fra nord-program. I tillegg viser vi sjangerfilmen SLASH/BACK av Nyla Innuksuk med noen veldig tøffe unge jenter fra Nunavut i hovedrollene. Dette er en inuittisk science fiction film, og det er bare å glede seg til å se zombieaktige isbjørner og reinsdyr! 

Festivalsjef i Riddu Riđđu, Sajje Solbakk, er klar for å feire 20 år med urfilmprogrammet: 

- Vi vet at for mange i vårt publikum er det et høydepunkt å komme inn i Nisga’a Longhouse og nyte et bredt spekter av urfolks film. Hvis det er én ting vi aldri blir lei av så er det urfolkshistorier formidlet av talentfulle filmskapere med urfolksbakgrunn. Samarbeidet med TIFF blir tydelig på programmet i år, og det er stor stas å feire urfilmprogrammet sammen med dem! 

I tillegg til filmprogrammet tilbyr Riddu Riđđu festivála et bredt program for hele familien, og gratis teltcamp på festivalområdet. Billetter i salg nå på www.riddu.no