Chilensk hip-hop stjerne til Riddu Riđđu

Chilenske Ana Tijoux er en uredd og ikke minst politisk engasjert urfolksrapper. Hun er kåret til beste rapper på spansk av magasinet The Rolling Stones, og erklært den viktigste latinamerikanske rapperen i internasjonal kontekst av Newsweek magazine. Nå er Tijoux klar for Kåfjord og Riddu Riđđu festival!

Søramerikansk drømmebooking
Ana Tijoux vokste opp i politisk eksil i Frankrike under borgerkrigen i Chile. Tijoux hevder at det er hip-hop’en som har gitt henne sin kulturelle identitet. "Hip-hop er landet for folk som ikke har et land," er et sitat som beskriver hennes forhold til hip-hop kulturen.

I 2016 gjorde hun rent bord på Riddu Riđđu festivála, med dansbare beats og en ustoppelig kulhetsfaktor. Tijoux har siden 2007 bygd sin solokarriere med tekster om diskriminering av minoriteter, brudd på menneskerettigheter og sosiale forskjeller. Hun har flere ganger oppnådd imponerende 8 Grammy nominasjoner, og har blant annet en låt med i den populære TV-serien «Breaking Bad».

Festivalsjef Sajje Solbakk er i ekstase
- Dette kommer til å bli en vanvittig fest! Ana Tijoux har en stor internasjonal fanskare med god grunn; Hun skriver sterke, politiske tekster som urfolk fra hele verden kan relatere til. Disse leverer hun med beats som gjør det umulig å stå stille! Denne konserten blir garantert en snakkis!