Amanda Delara til Riddu Riđđu 2018

Amanda Delara, som regnes som Norges mest spennende artist for tiden, er første navn på artistlisten for Riddu Riđđu festivalen 2018.

Iransk-norske Amanda Delara kom som en frisk vind inn i norsk pop i fjor høst og ble raskt en nasjonal snakkis. Da hun slapp sin debutsingel «Paper Paper» ble den A-listet på P3 og låten har over 1 millioner strømminger på Spotify.  Hennes personlige cover av Karpe Diem’s låt «Gunerius» ble brukt i suksesserien «Skam», og nylig ble hun nominert som «årets nykommer» av årets P3 gull, i godt selskap med artister som Sigrid, Hkeem, Kjartan Lauritzen og Linda Vidala.

I oppveksten savnet Amanda forbilder som hun kunne identifisere seg med. Hun er derfor bevisst rollen hun nå har overfor ungdommer med minoritetsbakgrunn, hun vil gi de tro på at de kan få til akkurat det de vil selv med sin bakgrunn. Hennes siste låt «New Generation» handler nettopp om hennes egen generasjon, og som hun ønsker skal inspirere til å "bygge broer, spre kjærlighet og elske seg selv". 

            - «Amanda Delara har et budskap i musikken jeg tror mange minoritetsungdommer vil kjenne seg igjen i. Hun har flere sterke singelutgivelser bak seg, og viser ikke minst ved å covre Karpe Diem at hun ikke er redd for å ta en sjanse» sier festivalleder Karoline Trollvik

19-åringen fra Nes på Romerike begynte tidlig å spille piano, og etter hvert bestemte hun seg for å lage sin egen musikk.  Tidlige cover-sanger og opplasting av musikk til sosiale medier gjorde det tidligere laget bak Nico & Vinz oppmerksom på talentet, og signerte henne til sitt eget indie label GR:OW Records. Sjangeren hennes er en blanding av mørk pop, RnB og elektronika med tekster med politisk slagkraft. Amanda blir kalt for en norsk versjon av Lorde, M.I. A og Sia, men med sin iranske bakgrunn skaper hun sitt eget uttrykk.

«Delara er på kort tid blitt kjent for et spennende og variert lydbilde med et sterk politisk og kulturelt budskap. Helt klart en artist å følge med på i fremtiden og en konsert å få med seg i sommer» legger festivallederen til.

I dag starter også billettsalget til neste sommers store festivalopplevelse. Frem til 31.12.17 kan du sikre deg billett til en meget gunstig pris. Kjøp HER