Miljøvennlig festival

Riddusletta

Riddu Riđđu Festivála var en av de første festivalen i Norge som ble sertifisert som miljøfyrtårn (2004). Nå er vi re-sertifisert og har satt oss som mål om å bli Norges beste festival på miljø- og det håper vi at du kan hjelpe oss med å nå på Riddu Riđđu 2023.   

Vår miljøpolicy: 

"Riddu Riđđu Festivála har som mål om å være en av Norges mest miljøvennlige festivaler. Vi skal ta et helårlig ansvar for hvordan vår virksomhet påvirker miljøet lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal jobbe kontinuerlig for å forbedre våre miljøprestasjoner, og miljø skal alltid være i fokus når det gjelder innkjøp, produksjon og avfallshåndtering. Riddu Riđđu Festivála skal overholde alle krav som stilles fra myndigheter når det kommer til HMS. 

Fokus på miljø er forankret i hele festivalen og følges opp av administrasjonen regelmessig gjennom mål, planer og rapportering. Vårt miljøarbeid skal være til inspirasjon for andre arrangører, samarbeidspartnere og for publikum. Vi skal gjøre dette med enkle tiltak, slik at alle kan bidra med sin innsats. Gjennom resten av året skal vi være gode forbilder i vårt kontorfellesskap ved å sortere søppel, bruke minst mulig papir, ha en god HMS-profil og gjøre minst mulig unødvendige innkjøp"

Vi ønsker å vise samfunnsansvar ved å være bevisst festivalens påvirkning på mennesker, lokalsamfunn og miljø. Hvert år forbedrer vi vår sorteringsgrad av festivalavfall og vi kjøper i større grad miljøsertifiserte varer. Vi handler helst lokalt, og bruker kortreiste råvarer så langt det lar seg gjøre.

Publikum oppfordres til å sortere avfallet sitt og til å bruke kollektivtransport eller samkjøre til og fra festivalen. Vi tar en egen miljøavgift for parkering. Publikum kan kjøpe termokopper av bambus som gir gratis kaffe under hele festivalen. Dette tiltaket er gjort for å unngå bruk av store mengder med engangskopper. Vi selger ikke vann på flaske, vi har rent, gratis vann på alle våre vannposter. Fyll opp i din egen flaske eller kjøp en Riddu Riđđu drikkeflaske i buvdaen vår! 

Vi selger ikke Coca-Cola på festivalen. Dette er et bevisst valg for å påpeke Coca-Cola Company's privatiseringsprosess av vann som er en trussel mot urfolks tilgang til rent drikkevann. Publikum får servert mat  i fat og skåler laget av palmeblader og bestikk som er 100% komposterbart. Det blir også også kun benyttet komposterbare engangsartikler til servering av stab og frivillige. Matpakker til stab blir pakket inn i papirposer, noe som tidligere år har vært pakket inn i plast. Miljøvennlige T-skjorter og hettegensere er til salgs i buvdaen.

Ikke bruk engangsgrill når du skal lage mat. På alle campene er det lov med bål så lenge du også tenker sikkerhet for deg og dine teltnaboer!

Antall trykte plakater er redusert også i år. Vi har infoskilt som brukes hvert år, og vi unngår å skrive ut papir. Vi har også opprettet en festivalsentral som skal forhindre at dyrt og viktig utstyr forsvinner.

God planlegging av transport av artister og gjester gjør at det kjøres færre turer Tromsø-Manndalen. 

Festivalen har et godt samarbeid med Avfallsservice AS, som bidrar med kompetanse i forhold til avfallshåndtering under og etter festivalen. 

I tillegg er Riddu Riđđu medlem i Visit Lyngenfjord som er sertifisert som et bærekraftig reisemål. Les mer om ordningen her. 

Våre målsettinger for vårt miljøarbeid fremover:  

  • Redusere bruk av bil og fly

  • Øke sorteringsgraden av plast 

  • Øke andelen av miljøsertifiserte leverandører og økologisk mat

  • Lette avfallshåndteringen for publikum på festivalområdet, gjøre den enda mer effektiv

  • Bli helt papirfri i kontordriften

ADRESSE

Riddu Riđđu Festivála
Senter for nordlige folk
9144 Samuelsberg
Norge

TELEFON: 

+ 47 971 39493

E-post:

[email protected]

Bookingforespørsler:
*
Alle program-/booking-henvendelser til Riddu Riđđu 2023 bør inneholde LIVE-videoer og informasjon om et evt. urfolksperspektiv. 

[email protected]

 

Designet og utviklet av: Ramsalt