Sofia Jannok og Sondre Justad til Riddu Riđđu

Riddu Riđđu festivalen er 25 år til sommeren. Festivalen lover at jubilanten virkelig skal feires og innvier artistlista med en samisk snøløvinne og en nordnorsk storsjarmør!

Sofia Jannok har etablert seg som en av Sápmis største artister. Hun har revitalisert et tradisjonelt musikkuttrykk basert på joik og kombinerer dette med et moderne lydbilde. Med utgangspunkt i joik blander hun inn elementer fra elektronika, jazz og folkemusikk og maler de vakreste arktiske lydlandskaper. Denne våren slipper hun ny plate, som ryktes å by på både sarthet, råskap og et brennende engasjement. Singelen Snölejoninna som ble sluppet på Samefolkets dag i år har gått en seiersgang i nord siden.

Sofia Jannok – Snölejoninna(2015): https://www.youtube.com/watch?v=UGc7c8U2aps

Jannok sier om det å spille på festivalen; ” Jeg elsker Riddu Riđđu! Både jeg og bandet ser på det som sommerens høydepunkt.  At jeg riskerer å miste kalvemerkingen hjemme, viser hvor høyt jeg verdsetter festivalen”

Sondre Justad entret den norske musikkbransjen med et brak sommeren 2013 med singelen «Nu har du mæ». Siden da har det gått slag i slag for popartisten fra Lofoten. Utsolgte konserter og timevis med spilletid på radio viser at Justad har befestet seg som en popartist å regne med i fremtiden. Popkometen er kjent for sine åpenhjertige nordnorske tekster og utga nylig albumet “Riv i hjertet” som har fått gode kritikker.

Sondre Justad – Det e over (2015): https://www.youtube.com/watch?v=nfu-klq5jEg

Sondre Justads gleder seg til å spille på Riddu Riđđu, og avslører en interesse for samisk kultur: «Utrolig stas å få spille der! Jeg har alltid vært fascinert av den samiske kulturen, og tok blant annet i 2008 kontakt med Frode Fjellheim fordi jeg hadde lyst til å lære å joike. Vi fikk det aldri til å passe, men kanskje en dag!

Festivalsjef Karoline Trollvik sier at Sondre Justad leverer gledesspredende popmusikk som bobler av energi. «Det er litt sånn som Riddu Riđđu føler seg akkurat nå; som en sprek 25- åring full av friskt pågangsmot!»

Begge artistene har også vist seg som politiske engasjerte, og det passer festivalens profil meget godt. Jannok har markert seg for sitt engasjement for urfolksrettigheter og mot gruvedrift i samiske områder i Nord Sverige.  Justad har ved flere anledninger uttalt seg om oljeboring langs kysten av Nord-Norge. Han sier; «det er jo jævlig skummelt å kødde med noe så risikofylt!» Festivalsjef Karoline Trollvik sier; “Vi er takknemlig for at disse unge artistene bruker sin stemme til å løfte fram disse viktige sakene, som vi vet er en reel trussel mot urfolks tradisjonelle levesett”.

I dag åpner billettsalget, og med julekampanjen som varer frem til 31.12.15 kan du sikre deg billett til en meget gunstig pris. –Julekampanje og akkurat disse to bookingene er tidenes julegave til Riddu-publikummet, fastslår Trollvik. Kjøp billetter HER.

Riddu Riđđu går av stabelen 13.-17. juli 2016.