Du er her

Hjemmeseier på Riddu Riđđu

Siste nyheter

Årets festival fikk besøk av kulturminister Trine Skei Grande, som bes...
Vi har blitt informert om at et falskt event kalt "Stream - Riddu Ridd...
Synes du det er et skikkelig pes med camping? Tungt å bære telt, sovep...
BUFO film selskap leter etter skuespillere til spillefilmen MEMORY OF...
UiT har opprettet Árdnaprisen og vil kåre årets beste masteroppgave ve...

Sider

Hjemmeseier på Riddu Riđđu

Onsdag 16. mars 2016
Anonymous

Northern Soul av Simone Grøtte og Herman Rundberg handler om tilhørighet og kjærlighet til hjemplassen sin. Til sommeren skal de, sammen med et stjernelag av nordnorske og samiske artister, ta Riddupublikummet med på en reise inn i den nordnorske og samiske folkesjela.

Northern Soul er opprinnelig et bestillingsverk som ble laget til Varangerfestivalen 2014. Gjennom en smeltedigel av musikk, dans, og videokunst tas publikum med på en reise i den nordligste landsdelen på godt og vondt: nordlyset, midnattssola, myggspiralen, ullsokker året rundt, det nære og kjære, så vel som det røffe og kalde. I tillegg til Herman Rundberg og Simone Grøtte medvirker også SlinCraze, Petter Carlsen, Kjetil Holmstad-Solberg, Ole Jørn Myklebust, en strykekvartett fra Nordnorsk Opera- og Symfoniorkester, Halvard Rundberg og Hogne Rundberg.  

I fjor høst kom «Northern soul, the album» ut, hvor blant annet låtene «Hjemmeseier» og «Filli filli» ble listet på NRK radio. I forbindelse med TV-aksjonen 2015, ble også disse fremført på direktesendt TV.

Simone og Herman er født og oppvokst i Lakselv og Kåfjord. En bakgrunn som ofte kommer til uttrykk i deres kunstneriske virke. Selv sier de; “Vi er glade og utrolig stolte av å få muligheten til å fremføre Northern Soul på Riddu Riddu festivalen 2016. Da vi produserte bestillingsverket til Varangerfestivalen hadde vi en drøm om engang å få satt den opp igjen. Nå skjer det "hjemme" på Riddu, og det blir rett og slett stort! Dette blir første gang vi fremfører forestillingen med så mange av vokalistene og artistene tilstede, noe som gjør akkurat denne fremførelsen helt unik.” 

Festivalsjef Karoline Trollvik sier; «Det blir en glede å kunne presentere Northern Soul for årets Riddu publikum. Identitet og tilhørighet er elementer som festivalen vår er bygd opp av, så jeg tror forestillingen kommer til å gi full hjemmeseier!»