Årets litteraturprogram

I samarbeid med Troms fylkesbibliotek​ presenteres årets litteraturprogram. 

Onsdag kl 15:30: Familieforestilling

Den kjente samiske barnebokforfatteren Marry A. Somby leser fra sin siste utgivelse «Čerbmen Bizi-girdipilohtt a» eller «Reinkalven lille Bizi – den flygende pilot» som den heter på norsk. Ett årskalven Bizi, vandrer alene rundt fordi mora har vraket den. Han opplever og lærer mye i møte med konkurransereinen, villreinen, reinsbukken, elgen, filmstjernereinen, turistreinen og gullsimla.

Torsdag 9 juli kl 12:00 

Forlaget Gollegiella med Rauni Magga Lukkari gir ut boka "Siri", om og av Siiri Magga-Miettunen. Hun vokste opp på en veiløs gård ved Ivaloelva i Inari komune, der tre kyr, noen sauer og en liten reinflokk var levevegen. Boka er skrevet på finsk, som er grunnlaget for denne oversettelsen til nynorsk av Liv Hatle. Forfatteren har i ettertid selv oversatt boka til samisk, som hun også har lest inn og gitt ut som lydbok.

Lørdag kl 12:00

Inger Mari Aikio i samtale om sitt forfatterskap med Rauni Magga Lukkari. Forfatteren Inger-Mari Aikios og musiker Miro Manteres presenterer også poesikonserten “Beaivváš čuohká gaba” som kom ut i november 2014 i form av bok og CD. Inger Mari er forfatt er og filmskaper, og har gitt ut 6 dikt samlinger og 2 barnebøker, og hun var nominert til Nordisk Råds litteraturpris for diktsamlingen “Fra verden og hit” i 2004. Hun har laget en rekke dokumentarfilmer og musikkvideoer, og er regissør for filmen ”Amoc - vuosmuš” som har premiere på årets festival.