ISÁK og A Tribe Called Red til Riddu Riđđu i 2021

Billettsalget til neste års Riddu Riđđu festival er åpnet, og de 100 første festivalpassene selges til rabattert pris. Når festivalen går av stabelen i jubileumsåret 2021 er publikumsfavorittene ISÁK og A Tribe Called Red klare for å skape fest på scenen.

Bandet ISÁK kommer med nytt album i 2021, og de kommer også til Riddu Riđđu. De er kjent for å levere sceneopptredener i ypperste klasse med skyhøyt energinivå. Forrige gang ISÁK gjestet Riddu Riđđu leverte de en forrykende konsert for spente publikummere, som nå kan glede seg over at stjernegruppa returnerer til Gáivuotna for å feire festivalens 30 års-jubileum. Musikken kombinerer joik og urban synth, med et lyrisk budskap som formidles på både samisk og engelsk.

Den kanadiske urfolksgruppen A Tribe Called Red er kjent for sitt unike artistiske uttrykk hvor tradisjonell og moderne urfolksmusikk står sentralt. Selv beskriver duoen musikken som en blanding mellom moderne hip-hop, tradisjonell pow wow trommer og vokaler, produsert i edgy elektronika stil. Forrige gang A Tribe Called Red gjestet Riddu Riđđu, skapte duoen en ellevill stemning med ringdans og visuelle effekter på Riddusletta. Syv år etter braksuksessen er ATCR igjen klare for å invitere Riddupublikummet til fest. 

Festivalsjef Sandra Márjá West er svært fornøyd med det første artistslippet for neste års festival:

“Riddu Riđđu fyller 30 år i 2021 og det er en glede å invitere to av Riddu-folkets favorittartister tilbake for å feire festivalen. ISÁK er et eksempel på at unge samer er stolte over hvem de er, og at de har noe å melde. Det var dette som var motivasjonen for å starte Riddu Riđđu - fordi folket her ville at unge samer skal være stolte av hvem de er.”

NB! Forhåndskjøpte billetter refunderes dersom festivalen avlyses.