Circumpolar Hip Hop Collab til Tromsø

Riddu Riđđu og Arctic Frontiers har slått seg sammen for å tilby Circumpolar Hip Hop Collab til Tromsøs befolkning. På dagtid kan folk delta på debatter, mens på kveldstid tar urfolksrappere over og forteller om sine arktiske opplevelser.

-Arctic Frontiers er veldig glad for å kunne samarbeide om denne spennende konserten under konferanseuken vår sammen med Riddu Riđđu, sier direktør Ole Øvretveit.

Circumpolar Hip Hop Collab er et bestillingsverk som hadde urpremiere i juli på Riddu Riđđu. Bestillingsverket fikk en overveldende respons fra publikum.

-Vi mener at urfolk selv må få fortelle sine egne historier, på sine egne premisser. Gjennom Circumpolar Hip Hop Collab kommenterer unge urfolk samfunnet vårt, sier Sandra Márjá West, festivalsjef i Riddu Riđđu.

Konsert på Driv 21. januar kl 22.00. Konserten er gratis, dørene åpner kl 21, 18 års aldersgrense. Uyarakq snurrer plater etter konserten. Medvirkende er de samiske rapperne Ailu Valle og Amoc, strupesanger Alexia Galloway-Alainga fra Canada og dj Uyarakq fra Grønland.

Vi har samlet noen av de mest spennende rapperne og elektroniske produsentene fra det sirkumpolare arktis. Dette er en unik mulighet for dem som vil ta et avbrekk fra debattene og kjenne på pulsen av urfolksbeat.

-I tillegg til at Riddu Riđđuu er en svært viktig samisk stemme gjør de også en viktig jobb med å bygge samfunnsrobusthet i nord. Festivalen de arrangerer hver sommer i Manndalen i Kåfjord kommune går det gjetord om langt utover Norges grenser, utdyper Øvretveit

Konserten er et samarbeid mellom Riddu Riđđu, Arctic Frontiers og Studentsamfunnet Driv. Støttespillere er Canadas ambassade i Oslo og Finsk-norsk kulturfond og Troms fylkeskommune.