Du er her

leudd.png

Zoya Nosova, Jaakko Gauriloff og Suõmmkar
Zoya Nosova, Jaakko Gauriloff og Suõmmkar

Konsert
Årets nordlige folk
Torsdag, juli 12, 2018 - 18:40

I år er kildin- og skoltesamer årets nordlige folk på Riddu Riđđu, og i denne helt unike konserten vil du kunne oppleve en rekke leu'dd fremført av tradisjonelle og moderne utøvere.

Medvirkende:

Jaakko Gauriloff, født i Petsamo, nå bosatt i Rovaniemi, har vært en aktiv musiker i 55 år og er en av pionerene innen samisk musikk. Han er anerkjent som den første musikeren som opptrådde på skoltesamisk. Gauriloff har også arbeidet med prosjekter for å samle inn og sørge for at leu´dd og joik fra de østsamiske områdene er tatt vare på.  

Suõmmkar er et nytt skoltesamisk band med leu´dderne Anna Lumisalmi og Hanna-Maaria Kiprianoff i front. Lumisalmi og Kiprianoff representerer den nye generasjonen leu´ddere. Bandet jobber både med å registrere og publisere leu´dd, og har startet innspillingen av sitt første album.

Zoya Nosova, født på Motka Bay, nå bosatt i Verkhnetulomskiy vokste opp med skoltesamisk som førstespråk og er den eneste gjenlevende som behersker alle dialektene.  Hun kan mange leu'dd som har gått fra generasjon til generasjon. Hun har deltatt i en rekke konserter og vunnet flere premier for sine opptredener.