Du er her

img_5315_copy.jpg

Ánná Káisá Partapuoli. Photo: Aili Elisa Thomassen

Litteratur
Lørdag, juli 14, 2018 - 12:00

Den samiske slam-poeten Ánná Káisá Partapuoli er valgt som Riddu Riđđu’s unge kunstner i 2018. Ánná Káisá er 23 år gammel, oppvokst i Skånland og Soppero, men bor for tiden i Tromsø hvor hun utdanner seg til lektor. Hun har skrevet dikt og sanger hele livet, med et økende ønske de siste årene om flere muligheter til å fremføre sine tekster og utvikle og prege samisk litteratur.

Partapuoli henter inspirasjon til sine tekster i det samiske livet, det samiske samfunnet og i reindrifta. Mange av tekstene er også politiske og hun er opptatt av å løfte det samiske språkets og spesielt den tornesamiske dialektens verdi og bruk. Som slam-poet ønsker hun å bevise at det samiske språket er fullt mulig å rime på, og at dikt kan være en stor glede og inspirasjon for unge samiske mennesker. Partapuoli vil starte sitt år som ung kunstner under årets Riddu Riđđu festival, hun tar da over etter danseren Ánna-Katri Helander. 

Årets unge kunstner vil bli behørig presentert på årets festival. Du kan møte Ánna Káisa her: 

Torsdag 12. juli:

  • kl. 13:00-13:30: Slam  (Lávddai/Lillescenen)

Fredag 13.juli:

  • kl. 13:30-14:00 Slam (Lávddai/Lillescenen)
  • kl. 17:00 Áillohaš – mentor og inspirator (Lávddai/Lillescenen)

Lørdag 14. juli:

  • kl. Kl. 12.00-13.00 Intervju/presentasjon av Årets unge kunstner (Biblioteket)
  • Kl. 13.30-13.45 Slam (Lávddai/Lillescenen)
  • Kl. 15.15-15.30 Slam (Lávddai/Lillescenen)

-----------------------------------------------------

Utmerkelsen Årets unge kunstner er et ledd i Riddu Riđđu Festivála fokus på å tilrettelegge for at unge samiske kunstnere skal kunne utvikle sitt talent og synliggjøres nasjonalt og internasjonalt. I samarbeid med Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge tildeles den unge kunstner et stipend på kroner 25 000 kroner og en måneds opphold på Lásságámmi - som var hjemmet til den samiske multikunstneren Nils-Aslak Valkepää.