Unikt samhold og festivalglede

Årets festivalpublikum speilet årets program, med glød og entusiasme.

Godt besøk

I løpet av festivalen har 5634 mennesker besøkt Riddu Riđđu festivalen i Kåfjord. De har tatt del i et bredt program der musikk, teater, seminar, litteratur, film og kunst har fordelt seg på tilsammen 87 arrangment fra onsdag til søndag. Arrangementsbesøket er 23294, et tall som tilsier at publikum besøker flere programområder.

Unik atmosfære

-Riddus publikum er helt fantastisk, det var vært en gjennomgående fin stemning under hele festivalen, sier festivalsjef Karoline Trollvik. Hun forteller at de som besøker festivalen kommer for å hygge seg og for å oppleve flott kunst og kultur. NRK har vært markant tilstede, og vi har fått flotte tilbakemeldinger fra seere over hele verden, som har fulgt live streamen og hørt på Jungeltelegrafen.

Både politiet og festivalledelsen er godt fornøyd. Folk har koset seg og hatt det gøy, og det er også en av grunnene til at vi arrangerer festival.

Musikals gullrekke

Det går allerede gjetord om bestillingsverket mellom Arvvas og Chirgilchin som åpnet hele festivalen torsdag kveld. Sist ut var lokale F.A.C.E, som laget elektrisk stemning. Fredagen store overraskelse var Katchafire, som fikk hele publikum til å svaie til reggeatonene i midtnattsolen. På fredagen holdt også Årets unge kunstner, Elina Waage Mikalsen, en nydelig intimkonsert med bandet sitt, Blod Forest Family. Hun har også hatt godt besøkstall på kunstutstillingen sin. Resirkulert vant enda flere fans, og koste seg på hjemmebane. Ellers blant årets musikkbookinger var mange annerkjente og flotte musikere. Urna, sammen med kanskje Polens mest kjente band Kroke, leverte en fantastisk konsert lørdags kveld og publikum sang med på mongolsk. I år tok vi også tatt trad.joik til storscenen, og det var det mange som var glad for.

Mari Boine og Yann Tiersen var festivalens desidert mest kjente musikere, og det levde de opp til. Tiersens konsert var en stemningsfull opplevelse for de mange som møtte opp. Mari Boine toppet siste kveld, og hennes vakre ord fra scenen om samisk ungdomskraft og engasjement, ga gjenklang i publikum og oppsummerte årets festivals markering av generasjonsskiftet.

En meget fornøyd festivalsjef sier at det har vært flott å se så mange unge mennesker på festivalen, og at konsertene har vært veldig godt besøkt i år. – Det har vært utrolig fint å se at publikum har kost seg og virkelig satt pris på det programmet vi har laget. Alt i alt har været og stemningen vært magisk, sier Trollvik.