Tre samiske musikere med spillejobb i Canada

Riddu Riddu presenterer tre samiske musikere for et stort, internasjonalt publikum i Toronto.

Riddu Riddu samarbeider med Planet IndigenUS, en av Nord-Amerikas største urfolkfestivaler, om en ”showcase” i programdelen ”Music Yet To Come”. Musikerne Maxida Märak, Amoc og Elle Marja Eira er booket. De representere viktige stemmer i definisjonen av samisk samtidsmusikk, men knuser alle stereotypen samtidig som de hyller det kulturelle landskapet de kommer fra.

–        Dette er en utrolig mulighet for disse unge, samiske musikere, som kan nå ut til et større publikum. Planet IndigenUs handler også om å trosse stereotypier. Selv om nevnte tre spiller på tradisjonelle musikktradisjoner, har de tatt et steg bort fra hvordan man er vant til å høre samisk musikk, sier festivalsjef for Riddu Riddu, Karoline Trollvik.

Planet IndigenUs har over 300 artister fordelt på ti dager. Selv om de er vesentlig større enn oss, er Riddu og Planet IndigenUs like i profil og formål. Vi er en global scene med tradisjonell urfolksprofil for urfolksmusikere i samtiden. Planet IndigenUs og Riddu Riddu jobber begge for å øke folks bevissthet og kunnskap om urfolk og dermed bryte ned stereotyper og dermed fremme en tverrkulturell dialog.