Tre nye bookinger er klare til Riddu Riđđu 2015.

Samisk jazz, grønlandsk indie og dialekt-rock på Riddu Riđđu i 2015.

Jazz og joik i ny duo

Arvvas er et nytt musikalsk samarbeid som består av joikeren Sara Marielle Gaup Beaska og bassisten og sangeren Steinar Raknes.  Sammen skaper de musikk som er inspirert av jazz, joik og americana. Sara Marielle er kjent for å blande den gamle joikestilen med moderne sjangre. Steinar Raknes er en av Norges fremste jazzbassister, vokalister og låtskrivere. Begge har vært delaktig i kritikerroste samiske samarbeid tidligere.

«Da vi hørte om det nye samarbeidet mellom to så erfarne musikere som Steinar og Sara Marielle, visste vi med en gang at de ville passe perfekt på Riddu Riđđu» sier festivalsjef Karoline Tveitnes Trollvik.

Til festivalen kommer Arvvas med fullt band.

Gjenspeiler egen identitet

I 2010 spilte grønlandske Nanook for første gang på Riddu Riđđu. Med sin energi og budskap sjarmerte de Riddu-publikumet i senk. Nå kommer de grønlandske indie-yndlingene tilbake til sommerens festival. 

«Nanook er et band som er inspirert av landskapet og miljøet de har vokst opp i på Grønland.  Identitet er viktig for disse guttene, og de har også valgt å synge på morsmålet sitt » sier festivalsjef Trollvik.  

Nordnorsk rock på dialekt

Til festivalen kommer også det unge bandet Resirkulert. Til tross for sin unge alder har bandet med sin spilleglede og sitt talent høstet oppmerksomhet. De blir sammenlignet med andre store nord-norske artister som Kråkesølv og Moddi. I konkurranse med over 1000 andre band og artister er de valgt ut til å delta på by:Larm i mars. 

«Vi gleder oss til å endelig kunne presentere Resirkulert fra Storfjord på vår storscene. Nå er bandet virkelig klare for det! Vi synes det er flott at bandet skriver tekstene sine på dialekt. Publikum kan forvente seg stemningsfull glad-rock fra de unge talentene!» avslutter festivalsjefen.

Jonas Nilsen i Resirkulert sier ”å spille på Ridduscenen har vært både en drøm og et mål for oss siden vi startet opp. Endelig får vi muligheten!”