Du er her

Strupesangmester til årets Riddu Riđđu

Siste nyheter

Magne Harald Wilhelmsen er ansatt som daglig leder i den internasjonal...
Samarbeid, kvalitet og overraskelsesmomenter er stikkord når Alice Mar...
2017 ble et historisk år, med besøk av Hennes Majestet Dronning Sonja,...
Schengen-myndighetene i DR Kongo har avslått visumsøknadene fra urfolk...
Årets seminarer arrangeres blant annet i samarbeid med Bladet Nordlys...

Sider

Strupesangmester til årets Riddu Riđđu

Onsdag 3. mai 2017
Anonymous

I år er det Radik Tyulyush, en av verdens fremste utøvere innen strupesang, som skal ta Riddu-publikummet med på en musikalsk reise over de mongolske steppene.

Radik Tyulyush kommer fra Tuva, en russisk republikk mellom Sibir og Mongolia. Tuva er spesielt kjent for strupesangtradisjonen, som er en teknikk hvor man synger dype strupetoner og fløyteaktige overtoner samtidig. Radik Tyulyush er kjent for å være en mester i dette. Han er en av de som har introdusert den vestlige verden for denne musikktradisjonen, blant annet som medlem i den berømte gruppen Huun-Huur-Tu. Han har også etablert seg som soloartist og har blitt en ettertraktet samarbeidspartner.

I sin fremføring etterlikner strupesangmesteren alle slags naturlyder, som blandet med galopperende rytmer på tradisjonelle strengeinstrument, tar oss med til det åpne landskapet og livet på de mongolske steppene.

På årets festival kan du oppleve Radik Tyulyush ved flere anledninger, han skal ha konserter i den tradisjonelle mongolske boligen Yurta, som er et av Riddu Riđđu festivalens mest populære arrangement, han skal opptre på hovedscenen med sitt «Chalama-project» og han skal også holde kurs i strupesang.

Festivalsjef Karoline Trollvik sier «Radik Tyulyush er en superstjerne! Måten han mestrer strupesangen og overtonene er både imponerende og fortryllende, og noe man må gi seg selv muligheten til å oppleve om man har sjansen! Jeg oppfordrer spesielt publikum til å melde seg på strupesang-kurset, tenk å kunne imponere noen med strupesang rundt bålet på Ridducampen!»

Påmeldingen til årets kurs starter 8.juni på festivalens hjemmesider.

Fra før er Angel Haze, DAGNY, ÁGY, Ondt blod og Ailu Valle bekreftet til årets Riddu Riđđu som er fra 12.-16. juli 2017.