Stjernefangst for Riddu

"Alle" har sett videoen av Jon Henrik Fjällgrens joik på Youtube. I sommer kan du se han live på Riddu Riddu.

Tatt med storm

For 1 måned siden ble hele Sápmi tatt med storm da Youtube-videoen av sydsamiske Jon Henrik Fjällgren ble delt på sosiale medier. - Det er klart at Riddu Riddu er en scene for Fjällgren, han er den samiske artisten alle vil se live nå, sier festivalsjef Kirsti Lervoll, som er meget fornøyd med bookingen. Jeg ser fram til å spille på Riddu, som jeg har hørt så mye fint om, sier Jon Henrik Fjällgren.

Begeistrer alle

26 år gamle Jon Henrik Fjällgren er reindriftssame fra Mittådalsfjällen i Sverige. Han har tidligere spilt på den markasamiske festivalen Markomeannu, og ble for alvor kjent da Talang Sverige (den svenske versjon av "norske talenter") publiserte en video med en av hans joiker for knappe 4 uker siden. Han tok både Sverige og Norge med storm, og videoen er sett og delt over en million ganger allerede. - Jeg vet ikke om jeg har forstått det enda, det er mye å ta inn over seg, sier Fjällgren.

Sydsamisk skatt

Festivalsjef Lervoll sier det er ekstra gledelig at sydsamisk joik får mye oppmerksomhet,gjennom Fjällgrens talent. -Sydsamisk joik er en sjelden og eksklusiv opplevelse, og vi blir alle er beriket av det Fjällgren tilfører med sin joik og musikk, sier Lervoll. Hun er ikke i tvil om hvor samene vil befinne seg andre helga i juli: -Jeg vet at vi oppfyller svært mange sitt ønske med denne bookingen, og det skulle da bare mangle om ikke Riddu Riddu griper tak i de nye superstjernene Sapmi har, sier Lervoll.