Du er her

Skal kåre årets beste masteroppgave

Siste nyheter

2018: Ánná Káisá Partapuoli, slam-poet, Skånland, Norge2017:...
Statutter for ”Nuorra dáiddára rámádus /Årets unge kunstner”:...
Riddu Riđđu og Arctic Frontiers har slått seg sammen for å tilby Circu...
Wiyaala, også kjent som “den unge løvinnen av Afrika”, kommer til å sj...
Søndag kveld sto bandet ISÁK på scenen under den TV-sendte feiringen a...

Sider

ardnaprisenbredde.jpg

Árdnaprisen deles ut for første gang allerede i sommer på årets Riddu Riđđu-festival. Kontorsjef Hildegunn Bruland og Niklas Labba, leder ved Senter for samiske studier, håper på mange nominasjoner. Foto: Stig Brøndbo

Skal kåre årets beste masteroppgave

Fredag 8. juni 2018
Anonymous

UiT har opprettet Árdnaprisen og vil kåre årets beste masteroppgave ved UiT med urfolk som tema. Premien er 10.000 kroner og festivalpass til Riddu Riđđu.

Dette blir en årlig pris, og den deles ut for første gang allerede i sommer.

Vi inviterer derfor alle fagmiljøene ved UiT til å nominere kandidater til prisen innen 15. juni, sier Niklas Labba, leder ved Senter for samiske studier.

Inspirasjon

Målet med prisen er å skape interesse for og synliggjøre kunnskap om samiske og urfolksrelaterte spørsmål i masterprogrammer ved UiT.– Vi håper også at prisen kan bli til inspirasjon og bidra til kandidatenes videre faglige utvikling på feltet, sier Hildegunn Bruland, kontorsjef ved Senter for samiske studier.

Hele verden

Prisen deles ut til den beste masteroppgaven i løpet av et akademisk år, og den kan være levert inn ved alle UiTs masterprogrammer, uansett campus.– Oppgavens tema skal være knyttet til urfolk og urfolks situasjon i fortid eller nåtid. Geografisk er det ingen begrensinger om hvilket utfolk oppgaven handler om, sier Niklas Labba. Oppgaven kan være skrevet på norsk, engelsk eller samisk.

Les mer her.