Du er her

Sjøsamisk saksofon-sensasjon til Riddu Riđđu

Siste nyheter

Foto: Arne-Terje Sæther
Her er en oversikt over de som skal ha markedsplass på årets festival:...
Duolva Duottar avslutter årets Riddu Riđđu med markering av Tråante ju...
Inga-Wiktoria Påve avrunder sitt år som Riddu Riđđu´s Årets unge...
Angel Haze har avlyst konserten hun skulle holde på Riddu Riđđu ...
Vil DU bidra til å gjøre Norges største urfolksfestival enda bedre? Ri...

Sider

Sjøsamisk saksofon-sensasjon til Riddu Riđđu

Torsdag 6. april 2017
Anonymous

Komponisten, jazzmusikeren og saksofonisten Mette Henriette skal komponere årets bestillingverk til Riddu Riđđu festivalen.

26-åringen Mette Henriette Martedatter Rølvåg blir omtalt som en musikalsk sensasjon og har oppnådd strålende kritikker i Norge og utenlands. Hun turnerer verden rundt – og ga i fjor ut debutalbumet sitt på et av verdens mest respekterte plateselskap ECM, i godt selskap med internasjonale stjerner som Keith Jarrett, Terje Rypdal og Jan Garbarek. Nærmest over natta fikk saksofonisten med sjøsamiske røtter stor internasjonal oppmerksomhet. Utgivelsen ble mottatt med åpne armer av et samlet kritikerlag som omtalte den som en sensasjon og The Independent kåret albumet til «Jazz Record of The Year».

Omtalen av live-jobbene etter albumutgivelsen har også vært strålende, blant annet trillet Dagbladet terningkast 5 for konserten under by:larm og sa at Mette Henriette får «en til å fullstendig glemme tid og sted».

Festivalsjef Karoline Trollvik tror dette vil bli et av høydepunktene på festivalen: "I anledning årets samiske jubileum blir dette vår gave til publikum. At en så talentfull og ettertraktet ung samisk komponist som Mette Henriette skal skape årets bestillingsverk er utrolig stort for oss! Hennes originale tilnærming til musikk, og måten hun mestrer å vekke stemninger på, gjør at jeg trygt kan si at publikum kan forvente seg en sanselig opplevelse av Mette Henriette sitt Sápmi»

Fra før er Angel Haze, DAGNY, ÁGY og Ondt blod bekreftet til årets Riddu Riđđu som er fra 12.-16. juli 2017.