Du er her

Samiske talenter slipper EP og musikkvideo på TIFF

Siste nyheter

Foto: Arne-Terje Sæther
Her er en oversikt over de som skal ha markedsplass på årets festival:...
Duolva Duottar avslutter årets Riddu Riđđu med markering av Tråante ju...
Inga-Wiktoria Påve avrunder sitt år som Riddu Riđđu´s Årets unge...
Angel Haze har avlyst konserten hun skulle holde på Riddu Riđđu ...
Vil DU bidra til å gjøre Norges største urfolksfestival enda bedre? Ri...

Sider

Samiske talenter slipper EP og musikkvideo på TIFF

Onsdag 18. januar 2017
Anonymous

Riddu Riđđu Festivála´s talentsatsning «Riddu sessions» har blitt en stor suksess. Nå har produksjonen med artistene Katarina Barruk, Elina Mikalsen og Marja Mortensson resultert i en EP og musikkvideo som har fått navnet «Golbma jiena»

Tanken bak «Riddu sessions» er at unge, samiske talenter skal utvikle seg videre. Ved hjelp av etablerte mentorer skal de bli stimulert til nye, spennende prosjekter og retninger. I samarbeid med SpareBank 1 Nord-Norge Kulturnæringsstiftelse og Talent Norge har talentsatsningen blitt en fast del av Riddu Riđđu’s helårsprogram.

«Riddu sessions 2016» består av artistene Katarina Barruk, Elina Mikalsen og Marja Mortensson. Alle har tidligere vært utvalgt som Årets Unge Kunstnere på Riddu Riđđu. I et helt år har de jobbet sammen med mentorene Sara Marielle Gaup og Ole Jørn Myklebust. 

De har opptrådt på Riddu Riđđu-festivalens hovedscene og på Oslo World Music festival. 19. januar skal deres første EP «Golbma jiena» og musikkvideo lanseres i anledning Tromsø internasjonale filmfestival. 

Festivalsjef for Riddu Riđđu, Karoline Trollvik sier; «Gjennom «Riddu sessions» har disse jentene fått muligheten til å realisere sitt potensial som artister, noe som kan være med på å bidra til etablering av en nasjonal og internasjonal karriere. Jeg er utrolig stolt over hva Katarina, Elina og Marja har fått til!»

Arrangementet finner sted på Kafe Rød på Studentsamfunnet Driv i Tromsø 19.januar kl. 20:00

 https://www.youtube.com/watch?v=7tm6XoqP0Ew