Du er her

Samiske talenter slipper EP og musikkvideo på TIFF

Siste nyheter

Den samiske slam-poeten Ánná Káisá Partapuoli er valgt som Riddu Riđđu...
Riddu Riđđus neste festivalsjef tar med seg et urfolksnettverk fra hel...
Foto: Arne-Terje Sæther
Nå kan du søke om markedsplass på Riddu-markedet 2018: Salg på...
Hiphop fra det sirkumpolare området står på menyen både under TIFF og...
I samarbeid med Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge deler R...

Sider

Samiske talenter slipper EP og musikkvideo på TIFF

Onsdag 18. januar 2017
Anonymous

Riddu Riđđu Festivála´s talentsatsning «Riddu sessions» har blitt en stor suksess. Nå har produksjonen med artistene Katarina Barruk, Elina Mikalsen og Marja Mortensson resultert i en EP og musikkvideo som har fått navnet «Golbma jiena»

Tanken bak «Riddu sessions» er at unge, samiske talenter skal utvikle seg videre. Ved hjelp av etablerte mentorer skal de bli stimulert til nye, spennende prosjekter og retninger. I samarbeid med SpareBank 1 Nord-Norge Kulturnæringsstiftelse og Talent Norge har talentsatsningen blitt en fast del av Riddu Riđđu’s helårsprogram.

«Riddu sessions 2016» består av artistene Katarina Barruk, Elina Mikalsen og Marja Mortensson. Alle har tidligere vært utvalgt som Årets Unge Kunstnere på Riddu Riđđu. I et helt år har de jobbet sammen med mentorene Sara Marielle Gaup og Ole Jørn Myklebust. 

De har opptrådt på Riddu Riđđu-festivalens hovedscene og på Oslo World Music festival. 19. januar skal deres første EP «Golbma jiena» og musikkvideo lanseres i anledning Tromsø internasjonale filmfestival. 

Festivalsjef for Riddu Riđđu, Karoline Trollvik sier; «Gjennom «Riddu sessions» har disse jentene fått muligheten til å realisere sitt potensial som artister, noe som kan være med på å bidra til etablering av en nasjonal og internasjonal karriere. Jeg er utrolig stolt over hva Katarina, Elina og Marja har fått til!»

Arrangementet finner sted på Kafe Rød på Studentsamfunnet Driv i Tromsø 19.januar kl. 20:00

 https://www.youtube.com/watch?v=7tm6XoqP0Ew