Samisk trio til Moskva

Den samiske trioen Golbma Jiena er klare for å trollbinde publikum når Riddu Riđđu igjen holder urfolkskonsert i Moskva.

Golbma Jiena består av artistene Katarina Barruk, Elina Waage Mikalsen og Marja Mortensson. De har alle bakgrunn som Årets Unge Kunstner på Riddu Riđđu-festivalen, og fant sammen i prosjektet Riddu Sessions under Riddu Riđđu-festivalen i 2016. Nå er de tre unge stemmene klare for å ta verden med storm, og Moskva er første stopp. Det ryktes allerede at Golbma Jiena trollbinder publikum under konsertene deres, og de har skapt sitt helt unike lydbilde ved å bruke elementer fra popmelodier, elektroniske toner og samisk joik, blandet med eksperimentell vokalbruk. 

Urfolkskonserten arrangeres på Moscow International House of Music 28.April, og avslutter  «1st Barents Indigenous Peoples’ Summit» som går av stabelen i Moskva samme dag. Under konserten vil også det vepsiske bandet Noid, og artisten Olit Tevlyanaut fra Chukotka opptre.

«Det er stort og viktig å igjen kunne invitere til en slik konsertaften i Moskva. Vi håper på stor oppslutning, og gleder oss til å presentere Golbma Jiena for publikum i Russland. Samarbeidet med urfolk på russisk side har alltid vært én av grunnpilarene i Riddu Riđđu», sier festivalsjef Karoline Trollvik.

Urfolkskonserten arrangeres i samarbeid med Arbeidsgruppen for urfolk i Barentsregionen (WGIP) og Barentssekretariatet.

Musikkvideo: https://www.youtube.com/watch?v=7tm6XoqP0Ew