Riddu Riđđu presenterer Årets unge kunstner på TIFF

For 3.året på rad samarbeider Riddu Riđđu med Tromsø Internasjonale Filmfestival. I år er det den unge kunstneren Elina Waage Mikalsen som skal presenteres for TIFF-publikummet.

Samfunnsengasjert ung kunstner

Mikalsen ble kåret til Årets unge kunstner under Riddu Riđđu i 2015, og er en ung multikunstner fra Troms, med både norske og samiske røtter.  På TIFF 2016 stiller Mikalsen ut det som var hennes hovedverk på Riddu Riđđu. Dette er en videoinstallasjon som konfronterer sosial usikkerhet og identitet. I tillegg inkluderer kunstutstillingen en bildeserie med tekster og to videoverk.

Elina ser frem til hektiske dager på filmfestivalen hvor hun skal få vise frem det hun liker aller best å gjøre. «Dette er nok det største jeg har gjort noensinne, og det føles fantastisk at det er i sammenheng med TIFF. Det er virkelig inspirerende!»

Festivalsjef for Riddu Riđđu Karoline Trollvik sier; «Elinas kunst er både konfronterende og ettertenksom. Jeg er så glad for at vi, sammen med TIFF, kan få presentere hennes talent for et stort publikum. Dette er en stor mulighet for Elina til å utvide sitt nettverk og hente inspirasjon til å jobbe videre med kunsten på proff basis.”

Kunstner med flere talenter  

I løpet av filmfestivalen kan man få med seg flere av Elinas talenter. Mikalsen er nemlig også vokalist i det unge bandet Blood Forest Family. Bandet har holdt på i litt over to år og har blant annet fått anbefalinger og avspillinger hos NRK P3. Bandet jobber nå frem mot en utgivelse i 2016. Som en del av Riddu@TIFF holder bandet konsert på Driv torsdag 21. Januar kl. 20:00.